De positieve effecten van fitte werknemers op je organisatie

"Zorg ervoor dat je werknemers meer bewegen en ze zullen 5 keer productiever zijn."

Dat zegt Tycho Descamps, CEO van Immune. Met Immune wil Tycho vooral een gezonde levensstijl promoten. Persoonlijk maar ook binnen bedrijven via gezondheidspakketten, aangepast aan verschillende levensstijlen en ambities. Wij vroegen hem naar het effect van gezonde werknemers in een organisatie. Om je al een idee te geven: na het interview ging ik spontaan een blokje om. Hier gaan we.

Waarom is het zo belangrijk om dagelijks in beweging te zijn?

Beweging geeft je hersenen meer zuurstof. Die zuurstof is nodig om je te kunnen concentreren en productief te zijn. Wanneer je regelmatig de tijd neemt om te wandelen of te bewegen, zal je merken dat je minder snel afgeleid bent en dat je focus verbetert. Geen tijd om tien minuutjes te gaan wandelen? Dat is een grote misvatting, want de ‘verloren’ tijd compenseer je ruimschoots door je gewonnen concentratie. Als werkgever activeer je dus best je team om hun werk te laten liggen en van houding te veranderen, te wandelen, oefeningen te doen enzovoort. ‘t Is een ‘investering’ die loont. Werknemers die (al dan niet verplicht) dagelijks bewegen, zijn gewoonweg gelukkiger!

Werkgeluk en beweging gaan dus hand in hand. Hoe komt dat?

Wel, je personeel voelt in de eerste plaats aan dat hun gezondheid belangrijk is voor het bedrijf. Ze zijn geen nummer in een groter geheel maar worden gezien én gehoord als volwaardige krachten binnen de organisatie! Wanneer je als werkgever je personeel de tijd gunt om met hun lichaam en geest bezig te zijn, zal dit in dank worden afgenomen. Je bent namelijk begaan met hun persoonlijke situatie en dat loont. Een andere reden is dat de teamgeest versterkt wordt. Samen bewegen (en vaak eens goed afzien) schept een band.

Waarom is werkgeluk zo belangrijk?

Gelukkige werknemers zijn productiever en worden minder snel ziek. Wanneer ze gelukkig zijn met hun job, voelen ze zich verbonden met het bedrijf. Hierdoor zijn ze minder snel geneigd om in te gaan op een ander jobvoorstel. Tegenwoordig is het niet simpel om goed personeel te vinden én te houden. Je kan dus maar beter investeren in je huidige werknemers. Zijn zijn de grootste troef: maak en houd hen gelukkig!

Hoe kan je je werknemers aanzetten om te bewegen?

Bewegen is niet automatisch intensief sporten. ‘t Zit ‘m in kleine dingen en met kleine routines kom je al een heel eind. Een voorbeeld: laat niet steeds dezelfde collega koffie halen (dat zal ook de aangestelde koffiecollega in kwestie appreciëren). Sta zelf recht om drinken te halen, te printen enzovoort. Daarnaast is het belangrijk om ook regelmatig te veranderen van houding en, minstens even belangrijk, een juiste houding aan te nemen wanneer je zit.

Nog een extra tip: bouw gezamenlijke beweegmomenten in in je dagroutine. Daar heb je geen fitnesstoestellen voor nodig: ga even wandelen of doe activatieoefeningen zoals squads of sit-ups. Even wat oefeningen om je buik- en rugspieren te activeren kan wonderen doen voor de rest van de werkdag. De spieren van je ‘core’ worden namelijk het meeste gebruikt en belast wanneer je zit. Als je deze activeert, vermijd je dat je zal inzakken en zo spieren overbelast. Ga dus gewoon liggen en gaan!

Moest mijn collega plots op de grond gaan liggen, zou ik wel raar opkijken!

Dat is dus nog een groot werkpunt voor de meeste Belgische bedrijven. Hier wordt sport op het werk nog vaak als uitzondering beschouwd. Er is veel sociale druk en sociale aanvaardbaarheid is erg belangrijk om sport vol te houden. De sociale controle is hoog en je krijgt vaak reacties zoals ‘och, jij hebt dat toch niet nodig?’. Hierin is de rol van de werkgever bepalend. Als deze bewegingsmomenten worden opgelegd door de werkgever zelf, behoort het tot een werkroutine en verlaagt de sociale controle vanzelf.

Is die sociale controle in andere landen verschillend?

Sociale controle is er overal maar het verschil ligt vooral bij de interne werking van bedrijven. In China bijvoorbeeld zijn er vele bedrijven waar collega’s samen de dag beginnen met een kleine workout. Het is er een gewoonte, net zoals je eerste koffie (of thee) drinken. De cultuur is daar ook anders. Ze hebben er met z’n allen lange werkdagen. Toch is dat in België vaak niet anders. We merken we dat het aantal mensen met een burn-out alleen maar stijgt. Ook het stressniveau ligt veel hoger dan vroeger. We werken met z’n allen vaak over en worden vaker ziek. Hoog tijd dus om ook bij ons verandering te brengen. Steun van de overheid in de vorm van subsidies zou een eerste stap in de goede richting zijn. Onze noorderburen doen het op dat vlak beter.

Met initiatieven zoals Immune zitten we toch al in de goede richting...

Zeker en vast. Individuen en bedrijven kunnen bij het Immune team terecht. Of je nu met 10, 50 of 100 bent: in de groepstrainingen focussen we ons op het doel van de werkgever. Dat gaat van teamgeest versterken en bootcamps organiseren tot rugklachten verhelpen en relaxeren. Vaak geef ik 1 à 2 keer per week een training en bezorg hen ook de nodige tools waar ze dagelijks zelf mee aan de slag kunnen. Het is wél belangrijk om dit vol te houden om het resultaat te kunnen zien op de organisatie. Minstens 3 tot 6 maanden is voldoende om een stabiele basis op te bouwen.

Zijn de trainingen geschikt voor iedereen?

Absoluut. Trainingen en niveaus kunnen gemakkelijk aangepast worden. Met de nodige begeleiding kan je niets mis doen. Dat is ook de reden waarom ik niet geloof in fitnessabonnementen of schema’s. Je kan oefeningen slecht uitoefenen waardoor je nog verder van huis bent. “Bewegen is goed. Goed bewegen nog beter.”

Die quote kaderen we in.

Prima! (lacht) Ik geef ook regelmatig korte presentaties over voeding. Ook een niet te onderschatten factor voor de gezondheid. Er zijn nog te veel suikerverslavingen, vaak zelfs zonder dat mensen het beseffen. Zo ontstaat er een onevenwicht in het lichaam. Vele suikers zitten ‘verstopt’ in bewerkt voedsel en voeding met bewaarmiddelen. Uiteraard heeft ons lichaam ook suikers nodig, en dat is goed als we het ook verbranden. Maar als we niet voldoende bewegen, wordt die suiker omgezet in vet. Om je energiepijl zo constant mogelijk te houden, is het dus belangrijk om suiker zo veel mogelijk te mijden en een gevarieerd dieet aan te houden.

Bedankt, Tycho!

Bij Greenhouse kiezen we bewust voor kwalitatief materiaal met aandacht voor ergonomie. Want als we iets geleerd hebben, is het dat onze houding zo belangrijk is om ons lichaam, onze tempel, intact te houden. Wil je ook meer bewegen? Bij Greenhouse kan je gebruik maken van de fitnessfaciliteiten. Daarnaast is Tycho met Immune gevestigd in Greenhouse Diegem en Berchem. Kom zeker kennis maken en… let’s get sweaty!