Het leven zoals het is: een maand als jobstudent bij Greenhouse!

Lorna en Niels kwamen ons team versterken als gemotiveerde ‘sprint-in-’t-velden’. Zij deden vakantiewerk bij Greenhouse en hadden de tijd van hun leven...

De zomervakantie is niet voor alle studenten een periode waar de beentjes omhoog gaan voor 2 (of zelfs 3) maanden. Sommigen willen een centje bijverdienen, ervaring opdoen of hun netwerk uitbreiden met behulp van een vakantiejob in de zomermaanden. Bij Greenhouse mochten we zo’n werkpaardjes een maand lang onze collega’s noemen. Lorna en Niels kwamen ons team versterken als gemotiveerde ‘sprint-in-’t-velden’.

Het verhaal van Lorna: van ‘selfoon’ opnemen tot ‘E-pos’ bekijken. Moeni worrie nie!

Vreemde titel? Ja, dat weten we. ‘Selfoon’ en ‘E-pos’ zijn respectievelijk ‘telefoon’ en ‘e-mail’ in het Zuid-Afrikaans. ‘Moeni worrie nie’: maak je geen zorgen, alles komt goed. Lorna woonde een half jaar in Zuid-Afrika en vloog daarna recht onze Greenhouse hubs binnen. Als studente International Business and Trade aan Thomas More heeft ze zélf een rugzak vol talent opgebouwd (met een eigen zwemclub als kers op de talententaart). Een maand lang heeft ze haar rugzak verder aangevuld met ervaringen uit Greenhouse Mechelen en Brussel. Dit is hoe haar maand eruit zag…

Wennen aan een nieuwe omgeving en thuiskomen op één dag !

Op mijn eerste werkdag voelde ik me als op mijn eerste schooldag: onwennig, zenuwachtig maar zo enthousiast en nieuwsgierig naar wat me te wachten stond. De stress en het ongemakkelijke gevoel verdwenen al snel bij de ontmoeting van mijn collega’s Mana en Bert. Ze hadden me niet beter kunnen ontvangen. Mana gaf me meteen een rondleiding en vertelde me alle inside information die ik nodig had om te kunnen functioneren in deze prachtige coworking. Er kwam veel op me af: nieuwe mensen, klanten en collega’s. Al snel had ik mijn werk onder de knie en voelde ik me een echte Greenhouse collega!

Mijn takenpakket? Tgoh, die was echt heel uitgebreid. Ik heb klantendossiers opgesteld, interviews samengesteld en afgenomen over tevredenheid van het eten en zoveel meer. Na mijn eerste week in Mechelen, ging ik naar Brussel waar ik nog maar eens fantastisch onthaald werd door Hospitality Assistant Anneleen. En dan dat gebouw: wauw! Zo fantastisch mooi daar. Ik denk dat elk bedrijf wel wil werken in zo’n knappe omgeving.

Een oplijsting van de verantwoordelijkheden tijdens mijn stage? Hierzo:

  • Handleiding van de Greenhouse app opstellen
  • Brochures, teksten, instructies en mailtjes opstellen en vertalen
  • Planningen opstellen
  • Mailtjes beantwoorden
  • Offertes opstellen
  • Vergaderruimtes klaarmaken
  • Notities nemen tijdens vergaderingen

Mijn zomer was fantastisch. En dat komt mede dankzij de leuke werksfeer en collega’s bij Greenhouse. Ik raad het iedereen aan om bij Greenhouse te werken: als coworker, in een serviced office of als vaste medewerker.

Na het vertrek van Lorna kwam Niels een handje helpen. Ook hij wilde een centje bijverdienen tijdens de zomer.

Het verhaal van Niels: de jobstudent die zich geen jobstudent voelde.

Als masterstudent rechten was Niels op zoek naar een uitdagende vakantiejob. Naast ‘Hospitality’-taken, bezorgden we hem bij Greenhouse dan ook heel wat juridische opdrachten. Hij voelde zich naar eigen zeggen niet eens een jobstudent maar volwaardig teamlid. En dat gevoel delen we. Greenhouse Mechelen of Brussel: Niels kan alvast niet kiezen. Dit is hoe zijn maand verliep...

Eén kans op een eerste goede indruk!

De eerste indruk is altijd belangrijk. Greenhouse BXL was op dat vlak overweldigend. Vanaf mijn eerste dag voelde ik mij hier welkom. Zowel het aanstekelijk enthousiasme van het Greenhouse team als het inspiratievol interieur gaven me vertrouwen in mijn verdere verblijf bij Greenhouse. “Als dit mijn werkplek voor deze maand zou worden, komt het wel goed”, dacht ik.

De Greenhouse hubs bieden de perfecte combinatie tussen inspanning en ontspanning. Enerzijds zijn er de kantoren, vergaderzalen en coworking spaces waar je in een professionele werkomgeving terecht komt met alles erop en eraan. Anderzijds zijn er verschillende ontspanningsmogelijkheden zoals de fitnessruimte met douches of de Playstation in de flexruimte. Het pronkstuk van Greenhouse BXL is echter het Auditorium. Een moderne, comfortabele aularuimte waar de meeste aula’s aan de Vlaamse universiteiten een puntje aan kunnen zuigen.

Ik heb tijdens mijn maand als jobstudent dagelijks mensen gezien die hier voor het eerst kwamen en vol verbazing minutenlang in het rond keken. Wat mij nog vrij snel opviel, is dat iedereen er vriendelijk en ontspannen rondloopt. Het Atrium, de inkomhal van Greenhouse BXL, speelt hier volgens mij een grote rol in. De inkom bezorgt je een overdonderend gevoel van ruimte en natuurpracht. Dit is het ideale medicijn voor de stress en gejaagdheid die vaak komen kijken bij het zakenleven.

Daarenboven moeten ook alle credits gegeven worden aan de Hospitality Assistants. Tess en Anneleen vormen een onuitputtelijke bron van positivisme en alle problemen worden aan de receptie met de glimlach opgelost. Ik heb zelf ook enkele weken meegedraaid aan het onthaal en zij hebben mij hier fantastisch bij geholpen. De eerste dagen heb ik vooral moeten bijleren over de taken van de Hospitality Assistant, daarna was het aan mij. Één van de grote pluspunten van mijn maand als jobstudent is dat ik mij nooit jobstudent heb gevoeld. Ik voelde mij volwaardig lid van het Greenhouse-team dankzij bepaalde verantwoordelijkheden die mij werden opgedragen.

In de eerste periode heb ik vooral aan het onthaal gezeten, de ene week met Tess en de andere week met Anneleen. Omdat ik hen regelmatig kon aflossen aan het onthaal, hadden zij de tijd en de rust om aan hun eigen projecten te werken. Ik heb toen ook onze facility coördinator Patricia beter leren kennen. Zij is zonder twijfel één van de drijvende krachten van Greenhouse. Daarna heb ik ook aan draaiboeken gewerkt en juridische taken op mij genomen.

Ook ben ik in Greenhouse Mechelen geweest. Hierdoor merkte ik meteen dat het enthousiasme in Greenhouse Diegem niet toevallig was. Wat mij hier opviel, is hoe erg het gebouw en de opdeling van het gebouw verschilde met dat van Greenhouse Brussel. Deze verschillende hubs hebben elk hun eigen, unieke karakter, maar behouden toch de Greenhouse vibe.

Bedankt, Lorna en Niels! Jullie waren fantastisch.