Welbevinden op de werkvloer

Greenhouse plugt in op innovatieve werkvisies en –trends zoals mobiliteit en flexibiliteit maar ook wellbeing@work

Volgens The Wall Street Journal leidt een goed gevoel op de werkvloer tot een hoop voordelen. Werknemers worden gemiddeld 46% productiever, 31% effectiever en 36% meer gemotiveerd. Een bedrijf dat kan bouwen op mentale en fysiek gezonde medewerkers, heeft dus een belangrijke troef in handen.

Gelukkige werknemers, zijn een positief uithangbord voor je organisatie

Net daarom is het de moeite waard om die zaken ‘onder de loep te nemen’ die het welbevinden van werknemers positief beïnvloeden:

  • Een goede fysieke conditie
  • Emotioneel welzijn
  • Een aangename werkomgeving
  • Goede work-life balance
  • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling

Een goed gevoel op de werkvloer zorgt er tevens voor dat werknemers langer bij één werkgever willen blijven werken. In de ‘war for talent’, die momenteel op de arbeidsmarkt heerst, is dat van groot belang. Of zoals Virgin-CEO Richard Branson predikt: “Zorg voor je medewerkers, dan zorgen zij voor je organisatie”.

Wellbeing@Greenhouse?

Bij Greenhouse doen we ons uiterste best om welzijn op de werkvloer te verzekeren en dat doen we op uiteenlopende manieren:

Ruimte voor sport en ontspanning

Op elke Greenhouse-hub zorgen we ervoor dat je probleemloos je werk met een sportsessie kan combineren. Denk aan een fitness, parken in de omgeving om te joggen, een plek waar je yoga kan beoefenen en douches waar je jezelf kan verfrissen na een intensieve workout.

Een aangename werkomgeving

Dankzij het Greenhouse-designteam, zijn we erin geslaagd om elke Greenhouse-hub om te vormen tot een inspirerende en aangename werkomgeving. Naast meubilair en verlichting hechten we bijvoorbeeld ook veel belang aan voldoende interieurgroen, wat volgens Interfaces bijdraagt tot 13 % meer productiviteit.

Voor de aankleding van de coworking lounges werd samengewerkt met Steelcase; een merk dat zich specialiseert in ergonomische en natuurlijke materialen. (https://www.steelcase.com).

“When you bring people together with a shared purpose in a place that supports their physical, cognitive and emotional needs — you can actually fuel engagement and improve organizational performance” Steelcase

Persoonlijke ontwikkeling

Greenhouse is naast enkele inspirerende hubs ook een levendige community. Binnen die community wordt regelmatig kennis uitgewisseld. Boeiend? Bekijk dan via deze link welke events er binnenkort op het programma staan.

Work-life balance

De Greenhouse-hubs liggen steeds op strategische goed bereikbare plaatsen. Daarnaast bieden we een brede waaier extra diensten aan (strijkdienst, pakjesdienst, pendeldienst…) die ervoor zorgen dat je leven je werk niet in de weg hoeft te staan.

Bekijk via deze link welke diensten jou in je dagelijkse (werk) leven kunnen ‘ontzorgen’.