Chef Luc deelt culinaire passie bij Greenhouse BXL

Ontmoet: Luc Wuytack, gerant van de twee Greenhouse BXL keukens: de Velvet Corner en de Greenery. De Velvet Corner kan meer bekeken worden als een ‘meeneemzaak’: broodjes, slaatjes, wraps, sandwiches, … Maar de verantwoordelijkheid van Luc ligt voornamelijk bij de leiding van de Greenery. Daar begeleidt hij collega’s, koopt hij producten aan en verwerkt hij deze tot volwaardige maaltijden om van te gaan watertanden… Vandaag deelt hij met veel liefde wat meer over zijn job bij Greenhouse BXL!

Welk gerecht maak jij het allerliefste?

Wel, mijn ultieme favoriet is - en blijft - een wokje. Ik vind het heerlijk om te wokken op ‘mijn’ manier. Daarmee wil ik zeggen: met iets beginnen - zonder eigenlijk echt te weten waarmee ik zal eindigen. Ik ben puur bezig met de creatie van interessante smaken: hier eens iets anders toevoegen, daar weer iets anders vervangen, … heerlijk om zo te spelen met verschillende smaken!

Waar haal jij je inspiratie?

Goh, ja: eigenlijk haal ik toch het meeste inspiratie uit de natuur, met name uit de verschillende seizoenen. Ik kijk naar wat de seizoenen mij te bieden hebben - en denk vervolgens na over alle verschillende opties die ik heb. Zo kan je met een simpel worteltje, bijvoorbeeld, heel wat kanten uit - net zoals met spruitjes of schorseneren.

Hoe omschrijf jij je job?

Eerlijk? Ik zie mijn job eigenlijk meer als mijn hobby! Ik doe het supergraag - en dat is al jarenlang zo! En ik denk dat ik dat graag ga blijven doen: ik haal zoveel plezier uit werken met verse producten, uit mensen blij te maken… heerlijk! Ik ben ook ontzettend dankbaar voor het team dat ik achter me staan heb. Zonder hen zou ik niet kunnen fungeren.

Wat is voor jou onmisbaar op de werkvloer?

Wel, da’s absoluut de klantentevredenheid. Ik vraag mijn klanten regelmatig wat ze van het eten en de omgeving vinden, of ze misschien suggesties hebben, of ze eventuele opmerkingen hebben, … Het is hier tenslotte een vrij nieuw systeem: de mensen hebben nog een beetje uitleg nodig. Daarom ontvangen we de klant naar ons beste kunnen: we begeleiden hen, helpen hen de juiste keuze maken, leggen het systeem van kassaverwerking uit, vertellen wat extra’s over het menu betreffende allergieën, dieetvoorkeuren, etc.

Waar staan jullie betreffende ‘zero waste’?

Eén van onze policies binnen Greenhouse is natuurlijk zo weinig mogelijk afval creëren. Logisch, dus, dat dat ook geldt voor de restaurants! Uiteraard hebben we wel eens overschot, maar gaan altijd op zoek naar manieren om dit in iets nieuws te verwerken. Is er bijvoorbeeld wat verse zalm over? Dan verwerken we dat de volgende dag in een heerlijk zalmslaatje voor op onze broodjes. Op die manier geven we het oorspronkelijke product opnieuw kwaliteit.

Hoe zou je de sfeer binnen Greenhouse Diegem beschrijven?

Eerst en vooral, is het hier een bijzonder aangename omgeving om in te werken. Ik beschrijf ons team graag als een klein, gezellig dorpje. Er is hier overal wel altijd iets te doen, er is veel beweging, … Daarnaast is de Greenhouse omgeving ook gewoon een mooi kader om in te mogen werken, wat erg motiverend werkt. Ja, ‘k Zit hier graag!

Merci, Luc!