Community: nieuws en blogs

Comfortabele meeting rooms waren nog nooit zo belangrijk

29 oktober 2019 | Alle locaties

Je kent het wel: van die werkweken waar jij alleen maar meetings lijkt te hebben. Voel je de frustratie al? De ongemakkelijke stoelen, het lelijke TL-licht, de piepende en rammelende HVAC-toestellen… Geen omgeving waar jouw productiviteit en creativiteit van gaat stromen, toch?

VERWEN JE BREIN

En terecht: wanneer je dat brein aan het werk wil zetten, heb jij nood aan comfortabel en ergonomisch meubilair, zacht en warm licht en voldoende zuurstof. Met andere woorden: je zoekt een inspirerende en gezonde omgeving om die meetings in te laten plaatsvinden.

Bovendien zien niet alle werknemers elkaar op een dagelijkse basis. Denk aan: thuiswerk, mensen die vaak op de baan zijn, flexibele werkplekken en -uren, enzovoort. Die vergaderingen zijn vandaag één van de weinige georganiseerde momenten waarop de teams elkaar nog eens zien, ze terug kunnen connecteren met elkaar en kunnen bijpraten. Enneuh… een connectie maken? Dat doe je nergens beter dan thuis. Waarom zou je die huiselijke sfeer dan niet tot op kantoor brengen?

No worries, Greenhouse got your back!

 

‘TIME IS MONEY’, HÉT CREDO VAN DE HEDENDAAGSE MEETING ROOM

‘Time is money’, het is één van de grootste clichés in de businesswereld – maar wel één dat meer dan ooit van toepassing is. Zo worden er, omwille van budgettaire redenen, steeds meer businesstrips geschrapt. Het gevolg: vergaderen van op afstand werd het laatste decennium steeds populairder. Allemaal goed en wel, maar je hebt er wel kwalitatief IT-materiaal voor nodig. Je hebt tenslotte geen zin om kostbare tijd te verspillen om uit te pluizen hoe die tools nu precies werken!

Daarnaast is het zo dat het tegenwoordig veel langer duurt om een groep mensen vanop hun bureau naar een meeting room te krijgen. Je kent het wel: plots moet je dan toch snel even naar de wc, je handen gaan wassen, snel iemand terugbellen, een luchtje gaan scheppen of toch nog snel die ene belangrijke kwestie bespreken.

Allemaal geheel menselijk én geen probleem… mits je de juiste meeting room hebt, die volledig voorzien is van alle comfort. Niet zo verwonderlijk, dus, dat meeting rooms zonder toiletten, koffiemachine of waterfontein minder aantrekkelijk zijn!

 

MEETING ROOM SHOPPING: WAAR PRIJS EN KWALITEIT ELKAAR ONTMOETEN

We gaan er niet flauw over doen: een kwalitatieve kantooromgeving, die is duur. Niet enkel door de huurprijs per vierkante meter, maar ook door de servicekosten die je daarbovenop moet betalen – meestal berekend op basis van het aantal vierkante meter dat je huurt.

Logisch, als je erbij nadenkt: het goed uitrusten van een meeting room valt niet te onderschatten. Denk bijvoorbeeld aan het technische luik, het ergonomische meubilair en de inkleding van de gehele look & feel van de ruimte.

En de vraag naar deze meeting rooms? Die blijft stijgen: denk aan steeds meer projectmatig/agile werken, meer vergaderingen van op afstand (waarvoor een bel bubble nodig is), teams die zich graag afzonderen van een open landscape en het groeiende belang van HR en coaching.

 

EN WAT GREENHOUSE HIERVAN DENKT? WEL …

Wij zijn ervan overtuigd dat bedrijven hun dure vierkante meters beter laten gebruiken door hun medewerkers – en er beter voor kiezen om minder frequent gebruikte meeting rooms te huren.

Want stel: je organiseert vier keer per jaar een town hall meeting voor 150 personen. Dan kan je bedrijf ofwel een ruimte voorzien voor 150 personen die vier keer per jaar gebruikt wordt… of je kan ervoor kiezen om deze ruimte vier keer per jaar te huren. Geef nu toe: da’s toch een stuk productiever?

Wel, dit systeem van ‘meeting room shopping’ is perfect mogelijk binnen de drie Greenhouse hubs. Wij vertellen graag wat meer over wat jij mag verwachten van deze ruimtes…

KORT SAMENGEVAT: DIT IS HOE GREENHOUSE INSPEELT OP JOUW NODEN

Een korte recap nodig van al deze voordelen? Geen probleem. Dit zijn alle redenen waarom jij er goed aan doet om je vergaderingen bij Greenhouse te organiseren…

 • Comfortabel en ergonomisch meubilair
 • Zacht licht
 • Perfecte klimatisatie
 • Inspirerend design
 • Meetingrooms voorzien van alle comfort
 • Drie Greenhouse hubs om uit te kiezen
 • Atypische meetingrooms
 • Boek 24/7
 • Gebruiksvriendelijke IT-uitrusting
 • Dranken inbegrepen in de prijs
 • Catering geleverd aan de deur in Greenhouse Brussel
 • Coworkings zijn verbonden aan de meeting rooms
 • Wij maken de ruimtes schoon voor jou

BENIEUWD NAAR ONZE KNAPPE GREENHOUSE HUBS?

En terecht! Ontdek onze drie fantastische locaties, die trouwens alle drie op de as tussen Antwerpen en Brussel liggen, vandaag nog. En maak je geen zorgen: bij Greenhouse is kiezen allesbehalve verliezen! Alle Greenhouse-hubs hebben tenslotte hun eigen uniek karakter met aparte voordelen.

Ontdek hier meer blogs en nieuws!