Community: nieuws en blogs

Coworking, serviced office of eigen kantoor, wat te kiezen?

10 november 2020 | Alle locaties 

Achter de (groene) gevel van elke Greenhouse hub vind je verschillende kantooroplossingen terug. Door coworking, serviced offices én reguliere kantoren aan te bieden, volgen we de ondernemer in zijn/haar reis van jonge starter tot ervaringsdeskundige.

Maar wat is nu de perfecte oplossing voor jouw verhaal – en wat zijn de voor- én nadelen van elk concept? Vandaag gaan we hier dieper op in, zodat jij binnenkort een weloverwogen beslissing kan nemen.

Coworking: budgetvriendelijke ontzorging op flexibele basis

Binnen ons coworking concept staat ‘ontzorging’ centraal: wij willen ervoor zorgen dat onze coworkers zich enkel moeten concentreren op hun kernactiviteiten. Alles wat te maken heeft met kantoormanagement, dat doen wij.

Eenvoud en flexibiliteit zijn de sleutelbegrippen binnen deze formule. Voor een maandelijkse bijdrage van 175 euro, mag je als coworker 24/7 gebruik maken van de coworking spaces, ook op feestdagen.

Groei je sneller dan geanticipeerd? Geen probleem: je kan makkelijk en snel coworkers aan je abonnement toevoegen. Wil je je abonnement opzeggen? Dat kan even snel geregeld worden. Jou zoveel mogelijk ontzorgen, daar gaan we resoluut voor!

Coworking in Greenhouse BXL Coworking in Greenhouse BXL

Bij Greenhouse kunnen coworkers rekenen op een ruim aanbod aan diensten waar ze  gebruik van kunnen maken. Van vergaderzalen tot koffie, van douches tot omkleedruimtes, van printers tot bemande receptie. Dit en veel meer bieden we allemaal aan binnen datzelfde maandabonnement.

De coworkingruimtes van Greenhouse hebben elk hun eigen karakter. Stuk voor stuk zijn het inspirerende werkomgevingen waar je professioneel kan werken, omgeven door een sterk netwerk. Ons doel: ervoor zorgen dat iedereen kan werken aan het eigen ondernemerschap – en zijn of haar idee kan laten groeien.

Ontdek het volledige Greenhouse aanbod

Je bent nooit alleen

Natuurlijk is het nooit enkel rozengeur en maneschijn – en dat is bij coworking niet anders. Naast de vele voordelen zijn er tenslotte ook wat zaken waar je best rekening mee houdt, vooraleer je intrek in een Greenhouse te nemen.

De naam coworking zegt het zelf: je zit zelden alleen op kantoor. Dat wil zeggen dat je er rekening mee moet houden dat het er soms wat luid kan zijn. Je mede-coworkers wandelen binnen en buiten en zullen onderling regelmatig eens een gesprek voeren. Daarnaast heb je nooit gegarandeerd een vaste plaats, dus vragen we je flexibel te zijn.

Elke Greenhouse hub beschikt over verschillende vergaderzalen, waarvan je als coworker ook een aantal uren per week gebruik kan maken, om bijvoorbeeld klanten te ontvangen. Werk je intens met je team samen, en heb je nood aan regelmatige, onderlinge overlegmomenten, dan zijn er voor jou wellicht betere oplossingen.

Serviced offices: alle voordelen van coworking in een privé omgeving

Wanneer ondernemers beginnen groeien en uitbreiden, kan het zijn dat ons coworking concept niet meer voldoet aan de eisen. Kunnen ze dan niet meer bij Greenhouse terecht? Uiteraard wel: ze kunnen bij ons blijven groeien door te kiezen voor een serviced office.

Wanneer je daarvoor kiest, krijg je een gemeubeld, kant-en-klaar privékantoor ter  beschikking. Het grootste voordeel: ook al zit je nu tussen je eigen vier muren, toch geniet je nog van exact dezelfde services als de coworkers. Een serviced office is een goede oplossing voor een groeiend bedrijf met diverse profielen in hun rangen.

Geïnteresseerd in een serviced office? Contacteer ons!

Minder flexibel contract

De stap van coworking naar een serviced office doe je best weloverwogen. Enerzijds kost een serviced office meer dan een coworkingabonnement, anderzijds stap je over van een flexibel maandabonnement naar een jaarcontract. Uniek aan dit jaarcontract bij Greenhouse: we baseren ons op het aantal personen, en niet zozeer op het aantal m² die je ter beschikking krijgt.

Het is hoe dan ook belangrijk om goed na te denken over deze beslissing: heb je nood aan een aparte ruimte – en ga je ze voldoende benutten? Want ook als je weinig of geen gebruik maakt van je eigen kantoor, zal je de huurprijs moeten blijven betalen.

 

Reguliere kantoren: ontvang je klanten in een eigen omgeving

Turnkey Solutions Essity Turnkey Solutions Essity

Wanneer je onderneming stevig in de schoenen staat en blijft uitbreiden, is er vervolgens nog de optie om voor een regulier kantoor te gaan. Ook deze optie brengt heel wat voordelen met zich mee.

Met een regulier kantoor kan je écht je eigen identiteit gaan ontwikkelen. Je kan tenslotte alles zelf beslissen: de inrichting, het kleurgebruik, etc – alles kan ontworpen en geplaatst worden in functie van de identiteit van jouw onderneming.

Je bent zelf verantwoordelijk voor alles

Wanneer je kiest voor een regulier kantoor, kies je ervoor om per vierkante meter te betalen. Je krijgt dus een kantoorruimte naar keuze, maar verder ben je zelf verantwoordelijk voor wat er met de ruimte gebeurt. Met andere woorden: de inrichting, het internet, de koffie, iemand die schoonmaakt, … die diensten voorzie jij volledig zelf.

Idealiter bekijk je dus eerst of er intern ruimte en budget is voor een office manager die daarvoor kan instaan. Intervest, de koepel waar Greenhouse deel van uitmaakt, heeft in haar missie het ontzorgen van klanten opgenomen. Met andere woorden: Intervest biedt heel wat oplossingen om je hier mee te helpen.

Vergeet daarnaast ook niet dat je je met een regulier kantoor voor een langere termijn verbindt aan Greenhouse, meer bepaald voor minstens drie jaar.

Deze twee zaken zorgen ervoor dat je zelf meer risico neemt – in ruil voor meer ruimte in een privé-stek. Bekijk dus zeker of dit haalbaar is, niet alleen vandaag – maar ook op de lange termijn.

Conclusie

Over het algemeen is het als startend ondernemer een goed idee om te beginnen met coworking. Voor  175 euro per maand krijg je alles wat je nodig hebt: 2u per dag in een vergaderzaal, 24/7 lekkere koffie, een inspirerende omgeving – en vooral: inspirerende mensen om mee te connecteren en om advies aan te vragen.

Dit – en veel meer – is inbegrepen in een abonnement dat je flexibel kan opzeggen. Greenhouse is op dit gebied voor velen een duwtje in de rug geweest om hun business op te starten.

Groeit je onderneming naar vijf of meer mensen, dan bestaat de kans dat een serviced office meer aan je wensen en noden beantwoordt – afhankelijk van het profiel van jouw onderneming. Vaak zien we dat ondernemingen met een aantal vaste medewerkers kiezen voor de combinatie van een serviced office met een aantal coworking abonnementen, om zo het beste van beide werelden te combineren.

Werk je met meer dan tien mensen, dan raden we je een regulier kantoor aan. Hoe dan ook, is doorgroeien binnen onze drie formules een organisch gegeven – en kan je dit invullen zoals jij wil, wanneer je het wil!

 

Meer informatie nodig over de verschillende opties?

Contacteer ons gerust: dan vertellen we je meer over onze drie formules – en plannen we een rondleiding in. Tot snel?