Coworking… maar dan van thuis uit? Greenhouse helpt je!

Onze dagen zien er tegenwoordig helemaal anders uit. Op een bijzonder korte periode werd er ons niet alleen thuisblijven, maar ook thuiswerk opgelegd. Voor diegenen die altijd naar kantoor of Greenhouse coworkingruimte gaan, kan dit een moeizame en frustrerende verandering zijn. Daarom geven wij je enkele tips mee om ook van thuis uit productief te blijven verderwerken. Want ook al zullen we je even niet kunnen zien, wij denken aan àl onze coworkers. En we tellen de dagen af tot wanneer we onze deuren opnieuw kunnen openzetten.

Organiseer je werkplek

Stap één bij verplicht thuiswerk over een langere periode: spendeer voldoende tijd aan het opzetten van een professionele werkplek. Probeer je werkplek op kantoor zoveel na te bootsen: zoek een stille ruimte in huis met idealiter veel daglicht.

Werk aan je bureau – en met een gezonde zithouding: probeer, waar mogelijk, de bovenrand van je scherm op ooghoogte te plaatsen. Ruim voldoende op en laat op tijd en stond frisse lucht binnen: een goed verluchte, opgeruimde en georganiseerde werkruimte werkt inspirerend en zorgt voor rust in je hoofd.

En, last but not least (en deze is vast niet eenvoudig): probeer niet (elke dag) in pyjama te werken, maar kleed je alsof je naar kantoor gaat. Door je aan te kleden alsof je het huis wél verlaat, zal je al een heel mentaal verschil merken. Beloofd!

Breng structuur in je dagen

Probeer in de mate van het mogelijke dezelfde regelmaat en structuur wat betreft je dagindeling aan te houden. Begin elke dag met het overlopen van je planning – en het instellen van je deadlines. Volg daarnaast de structuur die je normaal op kantoor zou volgen: werken, pauze, werken, lunch, …

Woon je niet alleen, maar moet je ook nog rekening houden met je huisgenoten of kinderen? Probeer dan duidelijke afspraken te stellen om productief te kunnen werken. Neem bijvoorbeeld samen met hen pauze op afgesproken tijdstippen: daar heeft iedereen plezier aan!

Als laatste nog een handige tip: heb je high-focus taken af te handelen? Pak deze dan meteen in de ochtend aan. Dan ben je het meest fris en het minst afgeleid door andere zaken.

Vergeet je collega’s niet

Je ziet je collega’s misschien niet op dit moment, maar dat betekent niet dat ze weg zijn! Sterker nog: ze zitten allemaal met jou in hetzelfde schuitje – en zijn net zoals jij op zoek naar de beste manier om met deze situatie om te gaan. Wees er dus voor elkaar – en ga jezelf niet van hen isoleren.

Plan voldoende (video)calls in om in contact te blijven staan met elkaar – en probeer zoveel mogelijk meetings en overlegmomenten te laten doorgaan. Dit zal niet enkel positieve gevolgen hebben op de kwaliteit van je werk, maar zal ook je mentale gezondheid bevorderen. Wij zijn tenslotte sociale beestjes – doe er dus alles aan om dat sociaal contact te behouden. Want onthoud: social distancing staat niét gelijk aan social isolation!

Verzorg je lichaam

Het is nu meer dan ooit belangrijk om dat lichaam van jou goed te verzorgen! En hoewel het gemakkelijk is om dat thuis te vergeten, kan een goede mindset en kunnen vaste regels al veel doen. Dit zijn onze tips:

  • Drink voldoende water en kies voor gezonde tussendoortjes.
  • Sta regelmatig recht tijdens het werken om te voorkomen dat je urenlang stil zit. Ook voor de concentratie zal dit wonderen doen.
  • Vergeet niet te bewegen! Je mag buiten komen om te gaan wandelen of fietsen, doe dit dan ook zeker! Daarnaast kan je ook thuis je vaste work-out nog doen via filmpjes op YouTube of via de app van je gym. Enneuh… dansen in de keuken helpt ook altijd!
  • Een goede nachtrust is onmisbaar: hou dus vast aan je slaaproutine, zoals je dat normaal zou doen. 7u per nacht is de norm!

Selfcare, selfcare, selfcare!

Als je zo lang alleen – en tussen vier muren – moet zitten, kan dat algauw beginnen doorwegen op je gemoed. Een goed mentaal welzijn is momenteel topprioriteit om deze periode door te komen. Zorg er dus voor dat je ook nog zaken onderneemt die jou ‘kleine gelukjes’ schenken. Bel en videocall voldoende met je geliefden, neem een deugddoend bad, spendeer een dagje in de keuken of begraaf je neus in je favoriete boek. Wat voor jou ook rust brengt!

Succes, stay safe en… we zien jullie snel!

Wij bij Greenhouse denken aan jullie – en hopen jullie snel opnieuw te mogen verwelkomen in onze hubs. Zorg voor jezelf én voor je geliefden. Stay safe!