Community: nieuws en blogs

De drie topfunctionaliteiten in de coworkingruimtes van Greenhouse

23 maart 2021 | Alle locaties

In onze Greenhouse-hubs kan je flexibel werken in een stimulerende en inspirerende omgeving. Maar wat vinden onze coworkers daar nu zelf van?

Uit gesprekken met onze members over hun ervaringen met Greenhouse kwamen vaak dezelfde functionaliteiten aan bod die zij erg waarderen en waar ze gretig gebruik van maken. De top 3 stellen we graag aan je voor!

 

#1: brein én lichaam gezond houden via verstelbare bureaus

Om te beginnen: in onze coworkingspaces kan je gebruik maken van verstelbare bureaus! De gezondheid en het welzijn van onze coworkers op de werkvloer is voor ons van groot belang – en het is dus niet meer dan normaal dat we ergonomisch kantoormeubilair voorzien dat hieraan beantwoordt.

Verstelbare bureaus zijn ergonomisch gezien een slimme keuze. Door af te wisselen tussen zittend en staand werken, zorg je voor betere doorbloeding én verminder je de kans op lichamelijke klachten. Members gaven aan dat zit-sta-bureaus de favoriete keuze zijn om te gebruiken tijdens brainstormsessies: door rechtstaand na te denken stroomt de creativiteit vlotter – en raak je minder snel afgeleid. Is het brainstormen voorbij? Dan laat je de bureau simpelweg zakken, zodat je je stoel er weer aan kan schuiven om verder te werken.

Benieuwd naar onze coworking? Lees hier meer!

#2: volledig gefocust in onze belbubbels

Verder wordt er ook gretig gebruik gemaakt van de belbubbels. Deze zijn een perfecte oplossing voor één van de meest besproken ‘nadelen’ van werken in een coworking: geroezemoes van andere coworkers op de achtergrond. Wanneer je met verschillende mensen in eenzelfde ruimte werkt, bestaat de kans dat je afgeleid raakt door andere gesprekken. Zeker wanneer je regelmatig moet telefoneren of een online vergadering bijwoont, is dit niet ideaal.

Phone booth – belbubbel Phone booth – belbubbel

De belbubbels in Greenhouse zijn individuele ruimtes die akoestisch zo ontworpen zijn dat je er in alle privacy kan werken. Jij raakt niet afgeleid door gesprekken op de achtergrond – maar ook je mede-coworkers horen jou niet telefoneren. Zo minimaliseren  we frustratie en afleiding – maar optimaliseren we de mogelijkheden om voor volledige focus op de werkvloer te gaan. En dat loont, als we de reacties mogen geloven (en dat doen we)!

#3: creatieve ideeën ontwikkelen in de brainstormruimtes

Aangezien onze vergaderzalen nog steeds gesloten zijn omwille van veiligheidsredenen, merken we op dat coworkers hun weg hebben gevonden naar de brainstormruimtes als ze nood hebben aan wat meer privacy voor bijvoorbeeld een teammeeting. In Greenhouse BXL kunnen coworkers zich afzonderen in de ‘brainstorm’, een ruimte speciaal voorzien voor deze gelegenheid die je met gordijnen kan afsluiten.

In Greenhouse Mechelen en Antwerp benutten de coworkers dan weer de open spaces op de eerste verdieping. Één voor één plekken waar je met een beperkt aantal mensen kan samenkomen voor een overlegmoment zonder andere coworkers te storen. En waarbij onze coworkers uiteraard de veiligheidsmaatregelen respecteren.

Boek een rondleiding en ontdek alles over Greenhouse!

Meer weten over de troeven van onze coworking hubs?

Benieuwd welke voordelen nog gepaard gaan met coworken bij Greenhouse? Aarzel niet om contact met ons op te nemen: wij vertellen je graag alles wat je wil weten!