Community: nieuws en blogs

De positieve effecten van fitte werknemers op je organisatie

26 juli 2019 | Alle locaties

“Zorg ervoor dat je werknemers meer bewegen en ze zullen 5 keer productiever zijn.”

Dat zegt Tycho Descamps, CEO van Immune. Met Immune wil Tycho vooral een gezonde levensstijl promoten. Persoonlijk maar ook binnen bedrijven via gezondheidspakketten, aangepast aan verschillende levensstijlen en ambities. Wij vroegen hem naar het effect van gezonde werknemers in een organisatie. Om je al een idee te geven: na het interview ging ik spontaan een blokje om. Hier gaan we.

IS DIE SOCIALE CONTROLE IN ANDERE LANDEN VERSCHILLEND?

Sociale controle is er overal maar het verschil ligt vooral bij de interne werking van bedrijven. In China bijvoorbeeld zijn er vele bedrijven waar collega’s samen de dag beginnen met een kleine workout. Het is er een gewoonte, net zoals je eerste koffie (of thee) drinken. De cultuur is daar ook anders. Ze hebben er met z’n allen lange werkdagen. Toch is dat in België vaak niet anders. We merken we dat het aantal mensen met een burn-out alleen maar stijgt. Ook het stressniveau ligt veel hoger dan vroeger. We werken met z’n allen vaak over en worden vaker ziek. Hoog tijd dus om ook bij ons verandering te brengen. Steun van de overheid in de vorm van subsidies zou een eerste stap in de goede richting zijn. Onze noorderburen doen het op dat vlak beter.

 

MET INITIATIEVEN ZOALS IMMUNE ZITTEN WE TOCH AL IN DE GOEDE RICHTING…

Zeker en vast. Individuen en bedrijven kunnen bij het Immune team terecht. Of je nu met 10, 50 of 100 bent: in de groepstrainingen focussen we ons op het doel van de werkgever. Dat gaat van teamgeest versterken en bootcamps organiseren tot rugklachten verhelpen en relaxeren. Vaak geef ik 1 à 2 keer per week een training en bezorg hen ook de nodige tools waar ze dagelijks zelf mee aan de slag kunnen. Het is wél belangrijk om dit vol te houden om het resultaat te kunnen zien op de organisatie. Minstens 3 tot 6 maanden is voldoende om een stabiele basis op te bouwen.

 

ZIJN DE TRAININGEN GESCHIKT VOOR IEDEREEN?

Absoluut. Trainingen en niveaus kunnen gemakkelijk aangepast worden. Met de nodige begeleiding kan je niets mis doen. Dat is ook de reden waarom ik niet geloof in fitnessabonnementen of schema’s. Je kan oefeningen slecht uitoefenen waardoor je nog verder van huis bent. “Bewegen is goed. Goed bewegen nog beter.”

Die quote kaderen we in.

Prima! (lacht) Ik geef ook regelmatig korte presentaties over voeding. Ook een niet te onderschatten factor voor de gezondheid. Er zijn nog te veel suikerverslavingen, vaak zelfs zonder dat mensen het beseffen. Zo ontstaat er een onevenwicht in het lichaam. Vele suikers zitten ‘verstopt’ in bewerkt voedsel en voeding met bewaarmiddelen. Uiteraard heeft ons lichaam ook suikers nodig, en dat is goed als we het ook verbranden. Maar als we niet voldoende bewegen, wordt die suiker omgezet in vet. Om je energiepijl zo constant mogelijk te houden, is het dus belangrijk om suiker zo veel mogelijk te mijden en een gevarieerd dieet aan te houden.

 

BEDANKT, TYCHO!

Bij Greenhouse kiezen we bewust voor kwalitatief materiaal met aandacht voor ergonomie. Want als we iets geleerd hebben, is het dat onze houding zo belangrijk is om ons lichaam, onze tempel, intact te houden. Wil je ook meer bewegen? Bij Greenhouse kan je gebruik maken van de fitnessfaciliteiten. Daarnaast is Tycho met Immune gevestigd in Greenhouse Diegem en Berchem. Kom zeker kennis maken en… let’s get sweaty!

Ontdek hier meer blogs en nieuws!