Community: nieuws en blogs

Greenhouse geeft corona geen kans door extra maatregelen

08 mei 2020 | Alle locaties 

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, mocht Greenhouse de afgelopen weken geen klanten en gasten ontvangen. De leden van de Greenhouse coworking daarentegen hebben tijdens deze periode wel onbeperkt toegang gehad tot de hubs, zoals ze dat gewend waren.

Met het oog op de heropening van onze hubs voor iedereen, bleven we achter de schermen aan het werk en met name de laatste weken zijn we zeer druk bezig geweest met de implementatie van heel wat nieuwe veiligheidsmaatregelen.

Benieuwd welke initiatieven we ondernomen hebben om de veiligheid van onze Greenhouse klanten te garanderen? Wij zetten ze op een rijtje.

Bijkomende signalisatie en extra aandacht voor de schoonmaak

We plaatsten bijkomende signalisatie in de gemeenschappelijke delen van de gebouwen, zodat alle nieuwe richtlijnen te allen tijde duidelijk zijn. Denk aan:

 • Roll-up displays in de gemeenschappelijke inkomhallen;
 • Displays aan de liften om correct liftgebruik te garanderen;
 • Affiches met richtlijnen in de trappenhallen;
 • Specifieke affiches aan de sanitaire voorzieningen;
 • Vloerstickers om te helpen met social distancing.

Handgels hebben we voorzien aan de inkomzones en deze worden steeds aangevuld. Daarnaast laten we de deuren – in de mate van het mogelijke – openstaan om onze ruimtes voldoende te verluchten

Verder gaven we onze schoonmaakfirma’s strikte instructies betreffende het extra reinigen van voorwerpen en oppervlakken die veel aangeraakt worden: automaten, deurklinken, leuningen, liftknoppen, kranen, enz. zowel in de gemeenschappelijke delen als in de hubs zelf.

Maatregelen in de meetingrooms

Daarenboven treft Greenhouse ook een aantal specifieke maatregelen om social distancing voor onze co-workers en klanten te kunnen garanderen:

 • Naast elkaar zitten in de coworking spaces kan nog steeds, maar we vragen om een stoel tussen jou en je buur te laten.
 • Het aantal toegelaten personen in de vergaderzalen wordt gehalveerd.
 • Er mag slechts één persoon in een belbubbel zitten.

Om ook onze Hospitality Assistants extra te beschermen, hebben we een scheidingswand in plexiglas voorzien aan de receptie van elke hub.

Wij geloven erin dat deze nieuwe maatregelen – samen met jouw eigen inspanningen – voor een veilige werkomgeving kunnen zorgen, waarin jij je weer voor de volle 100% kan focussen op jouw activiteiten. Heb je nog aanbevelingen of vragen? Laat het ons zeker weten: wij zijn continu op zoek naar verdere optimalisaties om ervoor te zorgen dat onze coworkers zich veilig voelen in onze hubs.

De restaurants blijven gesloten

Tot nader order blijven de restaurants in onze hubs nog gesloten. Net zoals jullie, volgen we eventuele nieuwigheden hieromtrent op de voet op. Voorlopig focussen we ons het veilig maken én houden van de hubs.

Nog een aantal algemene tips om te onthouden

Ten slotte we je nog enkele algemene tips mee die je best in het achterhoofd houdt in elke sociale context:

 • Alles staat of valt bij social distancing. Kan je dit niet respecteren omdat de omstandigheden het niet toelaten? Gebruik dan mondmaskers.
 • Stap liefst alleen in een lift – of met 2 personen, rug-aan-rug.
 • Gebruik bij voorkeur de trap – en geef voorrang aan de persoon die van boven komt.
 • Vermijd contact met zaken die door anderen aangeraakt zijn.
 • Was regelmatig je handen met water en zeep.
 • Vermijd gelijktijdige aankomst op kantoor en probeer meerdere ingangen te voorzien.
 • Laat deuren die veilig open kunnen staan, openstaan.
 • Overweeg de invoer van ‘éénrichtingsverkeer’ op plekken waar veel volk passeert.

Heb je nog andere tips voor ons die we kunnen implementeren in de Greenhouse hubs? Laat het ons zeker weten, daar kunnen we alleen maar sterker van worden!

Mogen we je binnenkort opnieuw verwelkomen?

Vanaf maandag 11 mei staat jouw vertrouwde Hospitality Assistant opnieuw elke werkdag van 8u30 tot 12u30 aan de receptie klaar om jou te verwelkomen – en eventuele vragen te beantwoorden. Van plan om opnieuw langs te komen of zit je nog met bedenkingen? Stuur dan een mailtje naar nils.hertogs@greenhouse-offices.be om er zeker van te zijn dat jouw plekje in de coworking gereserveerd is.

Tot snel? Wij kijken ernaar uit!

Greenhouse neemt veiligheidsmaatregelen tegen corona