Community: nieuws en blogs

In de war for talent is een inspirerende werkomgeving onmisbaar

Wanneer we zeggen dat de war for talent nog nooit zo hevig woedde als vandaag, is dat niet overdreven. Er komen elke dag steeds meer talenten op de arbeidsmarkt – en zij hebben het dikwijls voor het kiezen wat goeie jobs betreft. Het is dus belangrijk om je als werkgever stevig te wapenen in die strijd – en ervoor te zorgen dat jouw organisatie zich kan onderscheiden en een meerwaarde kan bieden. Dat doe je natuurlijk met een aantrekkelijke vacature en een sterk imago – maar ook met alles daarrond, zoals een inspirerende werkomgeving, bijvoorbeeld. En daarmee kan Greenhouse je helpen…

Hoe win je de war for talent als werkgever?

De HR-uitdagingen van vandaag, zoals aanwerving, engagement en retentie, waren nog nooit zo groot. Iedereen is op zoek naar uniek talent – en het unieke talent in kwestie is zich daarvan bewust. Als gevolg daarvan is het fenomeen ‘jobhopping’ niet meer het taboe dat het ooit was – en zijn jouw waardevolle werknemers simpelweg weg wanneer ze het niet meer voelen.

Of, met andere woorden: om de war on talent te winnen, is het belangrijk om jouw identiteit grondig onder de loep te nemen – en deze door te trekken in alles wat je je potentiële werknemers aanbiedt. Dat kan gaan over een competitief loonpakket, aantrekkelijke extralegale voordelen, een uitdagende functie met groeimogelijkheden – en… een unieke werkplek waar ze graag vertoeven. Wij zijn ervan overtuigd dat een inspirerende werkplek zorgt voor meer plezier en inzet op ‘t werk – wat jij als werkgever ongetwijfeld zal voelen in de resultaten.

Werkgeluk was nog nooit zo belangrijk

We gaan wat dieper in op dat plezier op de werkvloer. De laatste jaren vond er een stevige evolutie plaats in wat werknemers belangrijk vinden in hun job. Waar vroeger carrière maken steevast op nummer één stond, wint een comfortabele work-life balans vandaag aan kracht. We willen nog altijd een goede en uitdagende job waar we voldoening uithalen, maar we zijn minder bereid om dit ten koste te laten gaan van ons privé-leven. Kijk maar naar de opkomst van flexibele werkuren, het stijgende aantal 4/5e werknemers en de nood aan een resem extralegale voordelen die niet zozeer met ons werk te maken hebben, zoals een Netflix abonnement, fietsleasing, extra vakantiedagen, een fitnessabonnement, bedrijfspsycholoog, enzovoort.

Wat daar ook bij hoort, is een werkomgeving die productiviteit en geluk stimuleert. Traditionele kantoorruimtes zonder persoonlijke touch verdwijnen steeds meer en worden vervangen door flexibele werkplekken waar je je thuis kan voelen. Een kantoor met fitness of strijkdienst is geen uitzondering meer, net zoals inhouse restaurants of ruimtes op kantoor om gewoon even tot rust te komen. Of, kort samengevat: als werkgever is het een slimme zet om werkplekken te voorzien waar elke medewerker zich goed en op het gemak voelt en zo, bijna ongemerkt, productiever te werk gaat.

Werken in een Greenhouse hub

Ontdek Greenhouse Collection: hét wapen om talent aan te trekken

Zoals je al wel weet, is Greenhouse al langer bezig met het nieuwe werken. Onze drie hubs zijn ontworpen om er elke member zich thuis te laten voelen – en we denken elke dag na over manieren om dit gevoel te stimuleren. We zorgen voor ontzorging op alle gebied, flexibiliteit, gastvrijheid – en denken daarnaast na over subtiele manieren om onze members in hun kracht te zetten met zaken zoals gezonde maaltijden, ergonomisch meubilair, veel daglicht en groen in elke hub.

Maar we hadden het gevoel dat we nog verder konden gaan. Daarom besloten we om Greenhouse Collection at the Singel te lanceren: een gloednieuwe en unieke workspace in Antwerpen waarvan elke centimeter ontworpen is om te inspireren.

“Wij geloven in kantoren – maar enkel als ze bijdragen tot werkgeluk” – CEO Gunther Gielen

Op het moment dat Intervest, het moederbedrijf van Greenhouse, de kans kreeg om het iconische gebouw recht tegenover de Antwerpse Singel te kopen, werd het Greenhouse-potentieel van het gebouw al snel opgemerkt.

Het iconische en tijdloze karakter sluit nauw aan op de perfecte locatie, waardoor Gielen het meteen wist: met dit gebouw moest iets bijzonders gebeuren.

“De dag waarop we het gebouw voor het eerst bezochten, zal ik nooit vergeten. Op de dag zelf hadden we al een commercieel en technisch plan klaarliggen: zo geïnspireerd waren we. De liefde die we meteen voor dit gebouw voelden, die is ongeëvenaard.”

Iconisch kantoorgebouw

De strategie van Intervest – en in het verlengde: van Greenhouse – is volledig toegespitst op futureproof gebouwen. Greenhouse Collection is hier hét perfecte antwoord op: hiermee stappen we des te meer weg van klassieke kantoren – en bieden we een combinatie van werken, connecteren, fun en beleving. Of, om het in de woorden van CEO Gunther Gielen zelf te zeggen:

‘Wij geloven absoluut in kantoren. Maar wij willen enkel kantoorgebouwen waarbij mensen ‘s ochtends het gevoel hebben: ‘yes, ik mag naar kantoor!’

Verder leent de locatie zich er perfect toe om een écht community gevoel te creëren: werken, ontspanning en vrije tijd zullen hier verbonden zijn en als het ware in symbiose met elkaar bestaan. Bovendien koos Intervest niet toevallig voor Antwerpen, een moderne studentenstad.

‘Het zou fantastisch zijn om jonge en ondernemende talenten na hun studies met dit hippe concept te kunnen aantrekken.’ aldus Gunther Gielen.

Het mekka voor ambitieuze ondernemers 

Greenhouse Collection at the Singel is een business experience waar ondernemers het beste van zichzelf kunnen laten zien en focussen op vooruitgang. De kantoren, vergaderzalen en coworking zijn een streling voor het oog en stimuleren The New Way of Working, waardoor Greenhouse Collection meer is dan enkel een werkomgeving. Het is een ontmoetingsplaats voor ondernemers die willen verbinden met elkaar, maar ook met hun klanten en medewerkers.

Greenhouse Collection is uniek in zijn soort – en brengt daarmee een nieuwe en exclusieve manier van werken naar Antwerpen. Wij geloven erin dat we met dit nieuwe concept talent kunnen aantrekken én ondersteunen en zo een rol kunnen spelen in toekomstige successen binnen het Vlaams ondernemerslandschap. De meerwaarde die jij als werkgever biedt door je hier te vestigen, is uniek en ongezien – en zal jou op de kaart zetten als werkgever die zich focust op het welzijn van de werknemers. Deze knappe hub aan de Antwerpse Singel zal vanaf mei beschikbaar zijn voor professionals die de kwaliteit van hun werkdag een niveau hoger willen tillen.

Ik wil hier werken

Meer weten over Greenhouse Collection?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij stellen je graag ons gloednieuw concept voor, en gaan samen met jou op zoek naar dé ultieme manier van werken voor jouw organisatie. Coworking, serviced office of een kantoor op maat? Onze flexibiliteit garandeert een werkplek waar jij én je collega’s elke dag graag inklokken.

Tot snel?