Community: nieuws en blogs

De smaakmaker bij Greenhouse? Luc, gerant van the Greenery en Velvet Corner.

Luc, chef kok bij Greenhouse, verhuisde van het Waasland naar Brussel voor de liefde. Reken daar zeker zijn liefde voor koken bij! Ondertussen is hij gerant van The Velvet Corner, The Greenery en binnenkort ook Le Palmier: de eetgelegenheden bij Greenhouse Brussel. Als hoofd van de keuken zorgt hij voor het personeelsbestand, de aankoop én de bereiding van de verse gerechten. Hij weet als geen ander dat een brein pas optimaal kan werken als het de juiste, gezonde brandstof heeft.

 

ETEN BIJ GREENHOUSE

Luc staat voorlopig aan het hoofd van The Velvet Corner en The Greenery. In de Velvet Corner schuiven broodjes, salades en wraps dagelijks over de toonbank. Dankzij het take away concept kan je gaan voor een snelle hap (druk, druk, druk), maar heb je tegelijkertijd een gezonde en voedzame maaltijd binnen. In de Greenery kan je gemakkelijker wat langer kan tafelen. Neem plaats op het terras of binnen, aan een hoge of lage tafel. Er heerst een gezellige sfeer en Greenhousers vinden er de ideale gelegenheid om bij te praten. Het lekkere eten is meermaals hét gespreksonderwerp van de dag.

Binnenkort kan je ook terecht bij het VIP restaurant ‘Le Palmier’ waar Luc eveneens de leiding zal nemen. Hier reserveer je wel op voorhand je plaatsje om je culinair te laten verwennen. Le Palmier creëert de ideale setting voor impactvolle gesprekken. Onder het genot van een twee- of driegangenmenu kom je al snel in de juiste sfeer.

 

DE GEZONDHEIDSEFFECTEN VAN GEZONDE VOEDING OP JE BREIN

Of je nu gaat eten bij The Velvet Corner, The Greenery of Le Palmier: ons brein heeft die gezonde voeding nodig. Van iedere hap eten die we doorslikken, gaat maar liefst 20% van de energie naar onze hersenen. Food for thoughts! Bij Greenhouse hebben de harde werkers dan ook maar zelden last van een off day. Ahja, logisch: ze krijgen de premium brandstof die ze nodig hebben om hun cognitief vermogen optimaal in te zetten. Hoera voor de gezonde en verse gerechten in de Greenhouse restaurants en vooral: merci om hier dagelijks voor te zorgen, Luc!

 

HET FAVORIETE GERECHT VAN DE CHEF

Toen we Luc vroegen naar zijn favoriete recept, koos hij resoluut voor de wok! “Ik voeg ingrediënten samen zonder te weten waar ik ga eindigen. Ik hou ervan nieuwe smaken te creëren. Stoofpotjes scoren ook altijd goed bij de Greenhousers. Mijn inspiratie haal ik voornamelijk uit de natuur en seizoensgebonden producten staan steeds centraal in mijn gerechten.”

 

ZERO WASTE GERECHTEN OP HET MENU!

“Bij Greenhouse gaan we voor zero waste. We zorgen er met andere woorden voor dat we zo weinig mogelijk afval produceren. Zo geef ik overschotjes een nieuw leven in andere heerlijke gerechten. Van zalm maakt het koksteam een zalmsalade en gebakken champignons smaken dan weer heerlijk in soep. We moeten samen proberen de afvalberg te reduceren! Ik verwelkom mijn gasten steeds persoonlijk in het restaurant en het is fijn om hun positieve reacties aan te horen. Het geeft me de energie en goesting om er elke dag voor te gaan. Koken is niet mijn job, ‘t is mijn hobby!”, aldus Luc.

 

GREENHOUSE EN ‘TOO GOOD TO GO’

Wist je dat er in Belgë 345 kg voedsel per jaar per inwoner wordt weggegooid? In onze doelstelling om die afvalberg mee te verkleinen, werkt Greenhouse samen met de app ‘Too Good To Go’. Aan het einde van de dag kan je hier onverkochte maaltijden kopen tegen een spotprijs. Blijft er ‘s middags eten over? Dan kunnen Greenhousers of buurtbewoners hun overschotje bestellen en afhalen bij Greenhouse.

Kom ook eens proeven van Greenhouse Brussel én van het heerlijke eten, natuurlijk! Tot binnenkort?

 

Ontdek hier meer blogs en nieuws!