Community: nieuws en blogs

Ontmoet Shanti: al jaar en dag een vaste waarde bij Greenhouse!

31 juli 2019 | Greenhouse Antwerp

Een bezoek aan Greenhouse Antwerpen kan niet voorbij gaan zonder eerst Shanti te ontmoeten.

Deze goedlachse, altijd vriendelijke Hospitality Assistant verwelkomt je als een echte Office Queen. Met het grootste plezier leidt ze je rond doorheen de gangen van het groenste gebouw in Berchem en laat ze je alle mogelijkheden zien van de coworking, meetingrooms, boardroom, serviced offices en kantoren. Je kan haar gerust het gezicht van Intervest noemen. Wij wilden maar al te graag weten wat haar verhaal is…

HEY SHANTI! HOELANG WERK JE AL BIJ GREENHOUSE?

Ik ben 15 jaar geleden bij Intervest beginnen werken. Dat is het moederbedrijf van Greenhouse. Intervest is 4 jaar geleden met de coworking space gestart in Berchem. Nu werk ik dus zowel voor Greenhouse Antwerpen als Intervest: alletwee gehuisvest in hetzelfde groene gebouw. (Jep, je herkent het aan de prachtige plantengevel vlak aan de Singel). Het is een gevarieerde en boeiende job waar ik veel plezier uithaal.

 

 

VAN EEN TROUWE WERKNEMER GESPROKEN!
IS ER VEEL VERANDERD IN DIE JAREN?

Ja, zeker en vast. In het prille begin zaten we met Intervest een beetje verder in de straat. Toen was het nog een kleine firma die alleen bestond uit Intervest Offices (kantoren) en Retail. Die laatste afdeling hield zich dus uitsluitend bezig met het verhuren van winkelpanden. We waren toen ook nog een heel klein team en het ging er familiaal aan toe. Naarmate Intervest groter werd, hadden we nood aan meer ruimte met nog meer mogelijkheden en kansen om verder te groeien. We hadden inmiddels ook ons aanbod verrijkt met Warehouses. Daarom verhuisden we naar ons eigen gebouw (per toeval ook nog eens in dezelfde straat). Dat gebouw hebben we helemaal gerenoveerd met de hulp van ons turnkey project team.

In het begin zaten mijn collega’s en ik daar op de eerste verdiepingen. Toen al zorgde ik ervoor dat bezoekers, eigen medewerkers en klanten een zo goed mogelijke ontvangst en dienstverlening kregen. Wanneer vier jaar geleden de coworking Greenhouse erbij kwam, was het niet meer praktisch dat ik daar zo hoog in het gebouw zat. Steeds de trap op en af is dan wel goed voor de fysiek, maar ‘t is niet erg efficiënt (lacht). Met de oprichting van Greenhouse, kwamen er ook de coworking space, serviced offices, meeting room, boardroom en het restaurant bij. (Die laatste is echt een bezoekje waard, trouwens. Je kan er héérlijk eten. En ik kan het weten!). Om de bezoekers van Greenhouse en Intervest samen beter te kunnen ontvangen, ben ik naar beneden verhuisd en sindsdien beman ik daar de mooie receptie.

 

 

EN DAT DOE JE FANTASTISCH!

Dat is super lief, dankjewel! Ja ik doe mijn job écht graag. Dat is nodig ook in een functie als die van mij waar sociaal contact zo belangrijk is. Je moet beschikken over een goede portie empathie, begripvol zijn en goed kunnen luisteren. Dit in combinatie met commerciële flair. Mensen doen graag hun verhaal of hebben hulp nodig. Het is belangrijk om dan echt ook de tijd te nemen om hen te geven wat ze nodig hebben. Soms is dat zwijgen en vriendelijk ‘goedendag’ zeggen, soms is dat een lang gesprek. Afhankelijk van het been waarmee je uit bed bent gestapt (lacht).

 

 

JE HEBT JE PASSIE GEVONDEN, DUS?

Zeker en vast! Leuk is ook dat dit bevestigd wordt door de coworkers hier. Het mooiste compliment dat ik ooit kreeg, was van onze vaste advocaat hier. Hij is de meest kritische man die ik ken en heeft het hart op de tong. Hij vertelde me ooit dat ik de beste Hospitality Assistant ben die hij ooit gekend heeft. Dat heeft me zo geraakt! Ik heb er nog altijd deugd van (lacht). En daar doe ik het voor: de lieve reacties van de mensen. Ze appreciëren wat ik doe, al is dat voor mij de normaalste zaak van de wereld. Vriendelijk onthaal: blijkbaar is dat niet zo vanzelfsprekend als ik dacht…

 

 

DAT IS HET ZEKER NIET. WAT VERWACHT JE NOG VAN DE TOEKOMST?

Ik hoop dat ik er nog maar eens 15 jaar mag bij doen… Dat zou van mij één van de gelukkigste werknemers ter wereld maken!

 

BEDANKT, SHANTI!

Wil je ook kennismaken met Shanti? Kom dan langs in onze coworking te Berchem. PS: Ook in Diegem en Mechelen kan je terecht. Met een minstens even vriendelijk onthaal!

Ontdek hier meer blogs en nieuws!