Community: nieuws en blogs

Ontmoet Solventure: sinds 2018 member van Greenhouse Antwerp

18 maart 2021 | Greenhouse Antwerp

Bij Greenhouse  zetten we graag onze coworkers in de kijker omdat wij fier zijn op alle ondernemers en bedrijven in onze hubs.

Vandaag is het de beurt aan Solventure: een bedrijf dat een speciaal plekje in ons hart heeft. Waarom, vraag je? Simpel: Solventure is één van de trouwste Greenhousers – en maakt al sinds 2018 gebruik van onze coworking hub in Antwerpen.

We spraken met senior supply chain consultant Charlotte Bolsens – en vroegen haar naar Solventure’s ervaringen met Greenhouse Antwerp, waarom ze indertijd voor ons kozen – en om welke redenen ze dat ook vandaag nog doen. Hier gaan we!

 

First things first: vertel eens wat meer over Solventure

Solventure is een Gents consultancy bedrijf dat zich focust op de optimalisatie van de Supply Chain binnen grote bedrijven en multinationals. We zijn expert in Sales and Operations Planning én vertegenwoordigen de Europese markt als implementatiepartner van Arkieva, een US-based softwarebedrijf.

INSTA_Solventure INSTA_Solventure

Ons team zet zich in voor internationale productiebedrijven uit verschillende industrieën zoals chemie, pharma, customer product goods, food & beverage, …

Solventure draagt zowel kwaliteit voor de klant als zorg voor de medewerker hoog in het vaandel: we combineren hard werken met veel plezier en zetten dagelijks in op groei en ontwikkeling.

Solventure is gevestigd in Gent , maar toch kozen jullie voor Greenhouse Antwerp. Waarom?

Klopt! Als consultants moeten we op regelmatige basis internationale business trips ondernemen. Solventure wilde dan ook voorkomen dat we, bovenop het vele reizen, ook nog eens zware files moeten trotseren op ‘normale kantoordagen’. Bovendien was ze er zich van bewust dat Antwerpen-Gent een tijdrovende verplaatsing is. Daarom besloot het bedrijf ons de mogelijkheid te geven om ook enkele dagen vanuit Antwerpen te werken. Superhandig!

Het HR departement van Solventure analyseerde verschillende coworking offices, maar wij hadden wel inspraak in de opties voor Antwerpen. In totaal bezochten we met de Antwerpse collega’s vier verschillende locaties, maar Greenhouse Antwerp stak er met kop en schouders bovenuit. De ideale locatie, leuke werkplekken, belbubbels én het restaurant gaven de doorslag om voor jullie te kiezen als vaste uitvalsbasis.

Bekijk Greenhouse Antwerp

Jullie zijn één van onze trouwste leden. Vertel eens over jullie ervaringen door de jaren heen?

Greenhouse Antwerp is écht een zalige plek om te werken. De enorme ramen laten veel natuurlijk licht binnen en de mogelijkheid om te werken aan een bureau of in een relaxzetel is een fijn extraatje. Daarnaast zijn we fervent gebruiker van de belbubbels: handig wanneer je veel vergaderingen hebt en je je collega’s niet wil storen! Verder maken we graag gebruik van de mogelijkheid om een vergaderzaaltje te huren, bijvoorbeeld wanneer we demo’s moeten voorbereiden of als we een lange meeting met meerdere mensen op de agenda hebben staan.

Ik persoonlijk werk het allerliefst aan de verschillende bureaus die je eenvoudig in hoogte kan verstellen: zo kan je afwisselen tussen zitten en staan wanneer je wil. Gezond voor het lichaam én goed voor het brein!

Shanti Shanti

Goede faciliteiten, da’s veel – maar natuurlijk niet alles. We willen ook écht de super aangename sfeer van Greenhouse Antwerp benadrukken. Zo kent iedereen de fantastische Shanti wel: elke ochtend staat ze voor je klaar met een ‘goeiemorgen’ en een toffe babbel – en problemen lost ze graag voor je op. Ik noem haar zelf graag de ‘mama’ van Greenhouse… (lacht) Daarnaast is het fijn om andere coworkers te leren kennen. Tijdens de middag even bijbabbelen in de keuken, of een wandeling maken in ‘t zonnetje: zulke dingen creëren een band.

Maar het allergrootste voordeel van Greenhouse Antwerp? Dat is, voor mij persoonlijk, de ligging. Je bent meteen op de autostrade, maar in de nabije omgeving vind je ook toffe koffiebarretjes of restaurantjes – allemaal op wandelafstand. Naast Greenhouse Café is ook Koffiebar Basiel één van mijn persoonlijke favorieten voor een speciale koffie of lekker slaatje!

Boek een rondleiding en ontdek de voordelen van Greenhouse

En, om af te sluiten, willen jullie graag nog iets meegeven?

Misschien kunnen jullie nadenken over andere parkeermogelijkheden? Een vaste parkeerplek in de parking van Greenhouse is duur – en als je op straat wil parkeren is het soms lang zoeken naar een plekje. Maar, hoe dan ook, zou ik jullie zeker aanbevelen aan collega’s en/of kennissen in mijn netwerk!

En, oh ja: Solventure organiseert meerdere keren per jaar een driedaagse training in de vergaderzalen Greenhouse: onze zogenaamde Accelerator Days. Dit zijn training- en workshopdagen waar verschillende mensen samenkomen. Meer informatie kan je terugvinden op onze website.

Bedankt voor jullie enthousiasme en loyaliteit, nog veel succes!

Overzicht van alle meeting rooms in Greenhouse Antwerp

Zelf op zoek naar een toffe en gunstig gelegen coworkingplek in Antwerpen?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen: wij luisteren met plezier naar jouw verhaal en leiden je graag rond in een van onze hubs. We hebben tenslotte niet enkel een Antwerpse coworking, maar ook in Brussel en Mechelen vind je Greenhouse terug. Benieuwd? Dan horen we je snel!