Community: nieuws en blogs

pi life sciences consultancy groeide van coworking naar een serviced office in Greenhouse Antwerp

4 maart 2021 | Greenhouse Antwerp

pi life sciences consultancy, een bedrijf met verschillende vestigingen in België en Nederland, kwam eerst bij Greenhouse Antwerp terecht voor enkele plekjes in onze coworking. Onlangs besloten zij om te upgraden naar een serviced office: deze zou nog beter voldoen aan hun eisen. Tijdens een gesprekje vroegen we naar hun ervaringen bij Greenhouse Antwerp – en de beslissing om te verhuizen naar een serviced office. Benieuwd? Lees dan zeker verder!

 

Hoi Gert! Vertel eens wat meer over pi life sciences consultancy…

pi life sciences consultancy pi life sciences consultancy

pi life sciences consultancy bestaat momenteel uit een team van meer dan 150 consultants – en is onder andere actief in de life science industrie. Daarnaast werken we samen met enkele prominente spelers binnen de farmaceutische sector. Wij bieden drie diensten aan doorheen de volledige product levencyclus van een geneesmiddel afhankelijk van de noden van de partner.

Zo hebben we onze ‘tijdelijke ondersteuning’: hierbij bieden onze collega’s op dagdagelijkse basis de ondersteuning waarnaar onze partner op zoek is. Zo brengen we brede ondersteuning in verschillende domeinen waaronder R&D, engineering, productie, verpakking, supply chain en ondersteunende departementen zoals quality assurance, quality control, regulatory affairs, tech transfer en IT.

De tweede dienst die we aanbieden is de ‘project-gebaseerde aanpak’, waarbij onze collega’s met hun talenten en verworven kennis toewerken naar resultaten. Hier leggen ze hun focus op het leveren van pragmatisch advies, zodat de partner het product en/of dienst zonder extra kost kan positioneren – en bijgevolg voldoet aan de verwachtingen van de regelgevende instanties en de markt. Ook de eventuele uitwerking van dit advies behoort tot de mogelijkheden.

Als laatste kan de partner bij ons terecht voor ‘business process outsourcing’: dit staat de partner toe, in het kader van compliance, de kosten te optimaliseren en de efficiëntie te verhogen – zodat ze zich kunnen concentreren op de groei van hun kernactiviteiten.

 

Hoe kwamen jullie bij Greenhouse terecht?

Voor de collega’s die in de buurt van Antwerpen wonen, bracht de dagelijkse tocht tussen Antwerpen en Gent heel wat tijdverlies met zich mee. Daarom gingen we op zoek naar een nieuwe uitvalsbasis in Antwerpen. We zijn op bezoek geweest bij verschillende coworkingspaces, maar jullie locatie aan de Singel van Antwerpen was doorslaggevend.

 

Natuurlijk is locatie niet alles: ook de setup van jullie coworking konden we sterk appreciëren. Bovendien kregen we ook de mogelijkheid om dagelijks een vergaderzaal te gebruiken – wat alweer een extra troef was voor ons. We dachten niet langer na dan noodzakelijk – en tekenden voor coworkingabonnementen bij Greenhouse Antwerp.

Bekijk Greenhouse Antwerp

Hoe hebben jullie onze coworkingspace ervaren?

De voordelen van deze aangename en rustige werkplek zijn talrijk. Om mee te beginnen zijn alle voorzieningen die je verwacht aanwezig: koffie, printers, ergonomische stoelen, desks, enzovoort. Een ander voordeel is dat de hub in een bruisende omgeving gelegen is vlakbij het stadscentrum. Alles is in de buurt – en ook in het gezellige Greenhouse café is er ‘s middags veel verloop, waardoor je de kans krijgt om nieuwe mensen te leren kennen.

Verder is ook het Greenhouse team het vermelden waard: zij zijn zeer behulpzaam en helpen ons altijd vlot verder. Als er bijvoorbeeld iemand ontvangen moet worden, volgen zij dit probleemloos op. Altijd beleefd én met een glimlach!

Hospitality assistant Shanti Hospitality assistant Shanti

Het enige wat voor ons persoonlijk anders zou mogen, is het feit dat er geen dedicated externe monitoren aanwezig zijn als gevolg van de clean desk policy. Je mag deze wel zelf voorzien, maar dan moet je deze op ‘t einde van de dag weer meenemen – wat niet zo evident is voor mij, aangezien ik meestal met de fiets kom. Er is de optie om een locker te huren om je scherm daarin op te bergen, maar daar hebben we niet voor gekozen.

En dan: van coworking naar serviced office. Hoe kwam je op deze beslissing?

Wel, daarvoor moeten we het eerst even hebben over ons groeiverhaal – waar we toch wel trots op zijn! In 2004 richtten we Pharma Insight op en groeiden stelselmatig uit tot een gerespecteerd consultancybureau. In 2014 volgde een rebranding naar pi, waarbij we in 2019 een vestiging openden in Nederland. Sinds datzelfde jaar maken wij ook deel uit van de House Of HR groep – en bleven we duurzaam groeien.

Momenteel zijn we actief bij meer dan 40 partners verdeeld over Vlaanderen, Nederland en Wallonië. We zetten elke dag opnieuw sterk in op innovatie en plaatsen onze consultant altijd centraal. En hier gaat ‘t eigenlijk om. Ons motto luidt:

‘Constantly investing, constantly improving, if you build your employees, they will build your business.’

Daarom zetten we sterk in op masterclasses en geven we gratis webinars die ontwikkeld zijn door onze collega’s: deze zijn altijd toegespitst op zeer specifieke content binnen de life science industry.

En het is net omdat we onze consultant altijd centraal zetten – en inzetten op hun talent en groei – dat we uiteindelijk kozen voor dat serviced office. Onze talent managers hadden nood aan een dedicated lokaal waar ze hun sollicitaties konden laten plaatsvinden: een eigen plaats die altijd beschikbaar is, zodat ze zich volledig kunnen focussen op de sollicitant die voor hen zit.

 

Hoe ervaar je jullie serviced office tot nu toe?

Goed! We hebben nu onze eigen, zeer rustige, omgeving om in te werken. Weinig afleiding, maar alle nodige voorzieningen zijn vlakbij. Bovendien kan je nu je externe scherm, papierwerk, enzovoort gewoon laten liggen tot de volgende dag. Je kan doen én laten wat je wil, da’s wel ontspannend!

Natuurlijk heeft elke medaille een keerzijde en da’s ook hier niet anders: het grootste nadeel voor ons aan dat serviced office, is dat er veel minder interactie plaatsvindt tegenover in de coworking. Normaal, natuurlijk – en ook deels de reden dat we de shift gemaakt hebben – maar het is toch wel even wennen! (lacht)

Meer informatie over serviced offices

Wat zijn de grootste sterktes van Greenhouse? En onze verbeterpunten?

Als je het aan mij vraagt, brengt Greenhouse héél wat sterktes met zich mee! Zo ben ik echt fan van de verschillende formules, die het schalen van je business naadloos ondersteunen. Daarnaast is het Greenhouse team zeer behulpzaam – en is het inhouse restaurant zeker ook een pluspunt.

Greenhouse Café in Antwerp Greenhouse Café in Antwerp

Verder is het altijd mogelijk om je ergens af te zonderen wanneer je moet bellen of wanneer je je grondig moet focussen. En er zijn ook vergaderzalen die je kan reserveren, wanneer je moet brainstormen of een videocall moet organiseren met je collega’s op andere locaties.

Over het algemeen heerst er in Greenhouse Antwerp een leuke sfeer waar het echt ‘thuiskomen’ is. Dat gecombineerd met de topverbinding, maakt het voor ons de perfecte werkplek! Met de aanwezigheid van extra monitoren op sommige plekken zou de locatie voor mij persoonlijk alvast een dikke 10/10 krijgen! (lacht)

Geïnteresseerd in Greenhouse Antwerp? Boek een rondleiding!

Hebben jullie nog iets mee te geven?

Blijf vooral doen waar jullie mee bezig zijn, want jullie doen het top! Ik zou Greenhouse zeker en vast aanraden aan ondernemers uit mijn eigen netwerk die op zoek zijn naar een gezellige en rustige werkomgeving op een fantastisch gelegen locatie.

 

Zelf ook op zoek naar een fijne coworkingspace of een serviced office?

Dan is Greenhouse misschien wel wat jij zoekt. Laat je contactgegevens achter – en dan contacteren wij jou zo snel mogelijk om alle mogelijkheden toe te lichten. Tot gauw?