Community: nieuws en blogs

Uitgetest: Flair kwam langs

12 september 2018 | Greenhouse Antwerp

Flair kwam langs en testte onze co-workingspace uit in Greenhouse Antwerp. Lees hieronder wat ze ervan vonden!

In de file staan op de eerste maan- en schooldag van september? Ain’t nobody got time for that. Co-worken om de hoek daarentegen, da’s nog eens een idee. Redactrice Laura speelde voor proefkonijn en testte in Antwerpen de co-workingspace Greenhouse uit. ‘De koffie is hier nog lekker ook!’

Niets zo zalig als uit bed rollen en een hele dag in pyjama achter je laptop zitten (elke freelancer die ontkent dat hij dit ooit gedaan heeft, liegt dat ie zwart ziet). Maar toen ik werd gevraagd om de co-workingspace Greenhouse in Antwerpen uit te testen op zo’n 5 minuten fietsen van mijn deur kon ik niet anders dan toehappen.

Ik fiets namelijk al bijna 3 jaar elke ochtend en avond voorbij de befaamde groene gevel in de Berchemse Uitbreidingstraat en wilde altijd al eens weten wat erachter zat. Time to find out!

WAT SCHAFT DE POT?

Na mijn korte work-out breng ik nog enkele uurtjes achter mijn laptop door en en passant test ik ook de koffiemachine uit. Eerlijk gezegd had ik gezien de allure van Greenhouse een koffiebar met barista verwacht, maar de koffie is hier allesbehalve ‘bruin water’ en best lekker. Bovendien mag je er een koekje bij nemen: extra punten!

In het Greenhouse Café, zoals het restaurant hier wordt genoemd, is het rond lunchtijd druk maar gezellig. De inrichting is opnieuw bijzonder smaakvol, met veel houtaccenten en planten die niet zouden misstaan op Pinterest. De service is uiterst vriendelijk en vooral snel. Niet onbelangrijk wanneer je onder de middag niet veel tijd hebt.

Op de menukaart vind ik alleen maar gerechten die ik lekker vind. Van carpaccio van Noorse zalm met gegrilde courgette tot quinoasalade met makreel en citrusvruchten: het mag duidelijk zijn dat er goed werd nagedacht over de gerechten die hier worden geserveerd.

Het feit dat Greenhouse Café enkel met verse producten werkt, merk je meteen aan de prijzen. Voor een dagsoep betaal je € 7,50. De Thaise salade met steak en noedels kost je € 21. Ik koos uiteindelijk voor de quinoasalade met makreel (€ 18,50) en een homemade icetea met gember (€ 5). Overheerlijk en ruim genoeg.

CO-WORKEN: ALLESBEHALVE EENZAAM OF ASOCIAAL

Na de lunch zet ik me terug aan m’n laptop. De lange tafel in de co-workingruimte zit intussen voller. De een strak in het pak, de ander in jeans.

Door hier een middag te zitten, ontdekte ik dat co-worken allesbehalve eenzaam of asociaalis. Het is een beetje zoals het Pain Quotidien-principe: wil je een praatje slaan met de persoon naast je, dan kan dat. Liever niet? Even goede vrienden.

Na hier de dag te hebben doorgebracht, begrijp ik helemaal waarom het concept ‘co-worken’ zo’n succes is. Je hebt in een co-workingspace namelijk álles. Een bureau, vergaderzaal, food, drinks, een strijkdienst en zelfs een fitnessruimte. Het enige wat je hoeft te doen, is je laptop inpluggen en je dag kan beginnen. Je weet waar je ons kan vinden aanstaande maandag.

Je vindt Greenhouse in Mechelen, Berchem en vanaf 1 oktober ook in Diegem. Voor een dagpas betaal je € 15. Een maand kost je € 175. Surf voor meer info naar Greenhouse.be.

Lees hier het artikel op flair.be

Ontdek hier meer blogs en nieuws!