Community: nieuws en blogs

Veilig op kantoor bij Greenhouse

24 april 2020 | Alle locaties

Nooit was het belang van een hygiënische en veilige werkomgeving groter dan tijdens de afgelopen weken. De impact van de coronapandemie op coworking spaces en kantoren wereldwijd is immens en heeft onze wereld op korte tijd totaal veranderd. Onze manier van werken is op z’n kop gezet en handen wassen is onze tweede natuur geworden. Wij namen zelf al het heft in handen alvorens de coronamaatregelen van kracht waren.

Laten we beginnen met het definiëren van een “gezonde werkomgeving” in tijden van corona.
Voor veel bedrijven is dit nu ‘gewoon’ thuis. Daarnaast respecteer je social distancing, omring je jezelf met de juiste tools en ben je je meer bewust van een gezond voedingspatroon, en let je op akoestiek en ergonomie.

Voor coworking spaces wacht er een grotere uitdaging: kwaliteit blijven bieden onder de druk van een globale pandemie. Vaste bezoekers, van ervaren freelancers tot veelbelovende start-ups, kijken al lang naar onze coworking spaces als hun vertrouwde werkomgeving. Dit willen we zo houden maar op een nieuwe manier, eentje die ‘gezond werken’ letterlijk mogelijk maakt.
Gezond verstand en minstens even gezonde maatregelen. Dat was Greenhouse al begin 2020, vlak voor de lente aanbrak en #blijfinuwkot definitief een ernstige hashtag is geworden.

Health & safety hoog in het vaandel

Nog voor er sprake was van een lockdown gingen we in onze kantoorgebouwen over tot actie. We zorgden voor een voorraad aan antibacteriële gels en spoorden  we elke bezoeker aan regelmatig zijn handen te wassen. Twee maatregelen die, mits consequent opgevolgd, nu nog steeds een belangrijke bijdrage leveren aan het bestrijden van COVID-19.

Aan het begin van de crisis besloten we ook vrijwel meteen om de meeting rooms niet langer toegankelijk te maken. Zonder adequate dagdagelijkse opvolging was het risico te groot om deze lokalen te kunnen blijven vrijwaren van enig risico op besmetting. De coworking rooms bleven wel ter beschikking.

Onze 24/7 toegang, misschien wél het stokpaardje van de Greenhouse coworking spaces, lieten we niet los. Mits het in acht nemen en blijven nemen van de strikte maatregelen, zolang de crisis duurt en – wellicht – nog lang daarna.

Bezoekers met een dagpas besloten we toegang voorlopig te ontzeggen wegens een verhoogd risico. Geen makkelijke beslissing, maar zo willen we ons steentje bijdragen aan de inperking van de verspreiding van het virus.

Dit doen we tenslotte ook door het frequenter reinigen van onze kantoren en het regelmatig ontsmetten van alle deurklinken in de gemeenschappelijke delen.

Zo willen we maximaal de voorgeschreven overheidsrichtlijnen volgen, waken over de gezondheid van onze bezoekers én rekening houden met hun economische activiteiten.

Coworking klaar voor de toekomst

En nu? Net als voor iedereen is het ook voor ons moeilijk te voorspellen wat de toekomst zal brengen. Wat we al wel weten, is dat COVID-19 voor iedereen een blijvende  impact zal hebben. Daar is Greenhouse zeker geen uitzondering in. Maar ons rotsvaste geloof in coworking? Dat blijft onveranderd!

Sterker nog, de crisis heeft ons gesterkt in de filosofie dat flexibiliteit en wellbeing voor elke werkomgeving dé sleutelwoorden van de toekomst zijn. Zelfs wanneer die toekomst uitdagingen met zich meebrengt zoals nu.

Op dit moment zijn we druk bezig met het uitwerken van de Greenhouse-maatregelen die in de volgende fase van de coronacrisis in voege gaan. We houden je op de hoogte!

Heb je intussen nog vragen over de huidige maatregelen? Dan kan je hier terecht, of mail Greenhouse via info@greenhouse-offices.be

Veiligheidsmaatregelen: samen tegen corona