Community: nieuws en blogs

Waarom kledingmerk Narcisse koos voor coworking in Greenhouse BXL?

10 februari 2021 | Greenhouse BXL

In de coworking spaces van Greenhouse vind je verschillende types organisaties en ondernemers terug: van business tot creatie, van jong tot oud – en alles daartussen. Vandaag stellen we je voor aan Narcisse: nieuwkomer in Greenhouse én in de retail sector. Dit nieuwe en jonge kledingmerk staat te trappelen om de markt te veroveren met haar visie en fashion – en koos Greenhouse BXL als uitvalsbasis om de creativiteit te laten stromen.

Wij verwelkomden Narcisse in januari 2021 in de coworkingruimte van Greenhouse BXL – ondanks de moeilijkheden die de coronacrisis met zich meebrengt. Wij spraken met oprichtster Sarah en vroegen haar waarom ze toch voor coworking én Greenhouse koos in deze woelige periode.

Hoi Sarah! Eerst en vooral: vertel eens wat meer over jezelf en Narcisse.

Hey! Ik ben Sarah en ik ben 24 jaar oud. Ik heb rechten en marketing gestudeerd, maar besloot nog niet zo heel lang geleden voor mijn échte passie te gaan: mode.

De visie achter mijn merk haalde ik uit de Griekse mythologie. Ik ben altijd al geïntrigeerd geweest door de beeldvorming van de vrouw in deze verhalen: Vrouwen zoals Aphrodite, godin van de liefde, Pandora, een onweerstaanbare schoonheid die getekend wordt door haar naïviteit en vergeetachtigheid of de Amazones: machtige vrouwen en legendarische krijgers. Deze vorm van universaliteit, dat is voor mij ‘de vrouw’: iemand naïef of intelligent, iemand die verwoestende fouten kan maken, maar tegelijkertijd de wereld kan redden. Ze zijn allemaal verschillend en uniek, maar voor mij belichamen ze vooral de universaliteit van de vrouw die we moeten koesteren.

Logo Narcisse shop (met hub) Logo Narcisse shop (met hub)

Daarnaast focus ik me ook op het Griekse concept van psychoseksuele ontwikkeling: het moment waarop de mens leert – en kiest – om van zichzelf te houden. Of, in andere woorden… self love.

Achter deze visie zit het kledingmerk Narcisse: een luxueuze online shop met items aan vriendelijke prijzen. Momenteel werken we met kleine designers, die we labellen onder Narcisse. Het doel is om uiteindelijk eigen in-house designers te hebben. Narcisse.shop staat live
– en het concept zal ook enkel online blijven bestaan.

Wat was jouw motivatie om te kiezen voor een coworking abonnement bij Greenhouse?

Ik vind het heel belangrijk, ook tijdens de coronacrisis, om de scheiding tussen werk en privé te behouden. Mijn thuis staat voor rust en gezelligheid, terwijl de coworking staat voor werk en productiviteit. Die scheiding zorgt ervoor dat ik scherp en aandachtig blijf. Daarnaast vind ik coworking een bijzonder leuke manier om andere talenten te leren kennen.

Op zoek naar een professionele werkplek? Bekijk onze formules!

Hoe kwam je bij ons terecht en waarom koos je voor Greenhouse BXL?

Ik had online wat opzoekwerk gedaan en heb contact opgenomen met meerdere coworkings in en rond Brussel, waaronder ook jullie. Na een rondleiding in de hub  was ik eigenlijk meteen verknocht. Als ik heel eerlijk ben, had ik maar enkele minuten nodig om volledig overtuigd te zijn van Greenhouse: jullie hadden alles in huis waarnaar ik op zoek was!

De locatie is erg gunstig, en het gebouw straalt luxe en professionaliteit uit. Je hebt hier echt alles: belbubbels, meeting rooms, moodboards, … Vooral die moodboards zijn voor mij hét van het: ik gebruik ze bijna dagelijks om mijn creatieve processen op te schrijven en er zo nieuwe concepten uit te halen. Daarnaast is de gedeelde keuken heel gezellig en huiselijk ingericht: ik kan op ‘t gemak in de sofa neerploffen met een koffietje vooraleer ik aan de slag ga. In Greenhouse BXL kan ik me dus zowel thuis als op ‘t werk voelen!

Ontdek Greenhouse BXL

Hoe zijn de ervaringen tot nu toe?

Greenhouse BXL coworking Greenhouse BXL coworking

Tot hiertoe kan ik alleen maar positiefs vertellen. Het feit dat de hubs 24/24 open zijn is voor mij een gigantisch pluspunt: ik kan overdag meetings hebben en ‘s avonds op ‘t gemak en ongestoord verder werken – tot wanneer ik zélf zeg dat het genoeg is. En er heerst bovendien een gezellige sfeer. Als laatste is het ook waard om te vermelden dat alle plaatsen altijd kraaknet gepoetst zijn, of je nu ‘s morgens of ‘s avonds komt. En dat kan ook tellen qua gevoel van veiligheid!

Hoe ziet de toekomst eruit?

Momenteel ben ik nog alleen aan de slag en beantwoordt coworking aan al mijn noden. Maar zoals bij (bijna) elk bedrijf, heb ook ik groeiplannen in het achterhoofd. Ik zou over een half jaar een extra collega willen aannemen, en over een jaar misschien zelfs nog 2 of 3 – afhankelijk van hoe de zaken gaan. Moest dit het geval zijn, zie ik mezelf nog wel switchen naar jullie serviced offices. Ook deze mocht ik bewonderen tijdens de rondleiding – en ook van deze werkplekken was ik onder de indruk. Moesten de omstandigheden het dus toelaten, zou ik heel graag ‘upgraden’! (lacht)

Heb je nog een boodschap mee te geven aan Greenhouse?

Greenhouse BXL coworking Greenhouse BXL coworking

Ik heb alleen maar moois mee te geven. Door te kiezen voor Greenhouse coworking, is mijn productiviteit duchtig de hoogte in gegaan, wat zich toont in mijn resultaten. Daarnaast ook een dikke pluim voor de allround service, en het Greenhouse team. Geen vraag blijft onbeantwoord en al mijn behoeften worden snel en gezwind opgevangen. Een dikke merci!

Ook op zoek naar een werkomgeving om je business uit te bouwen?

Dan zijn onze coworkingspaces misschien wel iets voor jou! Kies tussen Brussel, Antwerpen of Mechelen – en laat ons weten wat jouw noden en verwachtingen zijn. Dan gaan wij samen op zoek naar dé ideale oplossing!