Community: nieuws en blogs

Waarom Novemmundi terugkeerde naar de coworkingruimte van Greenhouse Antwerp

17 februari 2021 | Greenhouse Antwerp

Novemmundi Publishing werd geboren in de zomer van 2019, naar aanleiding van een onontkoombare passie voor taal en storytelling van oprichtster Grietje François. Deze talenknobbel, met overigens ook tien jaar ervaring als zelfstandige in marketing en sales, koos vorig jaar bewust voor een carrièreswitch als schrijfster waar ‘visual storytelling’ centraal staat. In maart 2020 kreeg ze te horen dat de uitgave van haar manuscript door de uitbraak van het coronavirus werd uitgesteld, wat haar des te meer inspireerde om zelf aan de slag te gaan. Enter: Novemmundi Publishing.

Wij mochten Novemmundi in januari 2021, na een onderbreking van enkele maanden, opnieuw verwelkomen in de coworking van Greenhouse Antwerp. We spraken met oprichtster Grietje en vroegen haar waarom ze terugkeerde naar Greenhouse in deze woelige periode.

 

Hoi Grietje! Eerst en vooral: vertel eens wat meer over jezelf en Novemmundi.

Hallo! Ik ben Grietje. De liefde voor Japanse anime uit mijn kindertijd inspireerde me om Japans te gaan studeren. Het bracht me ook meer bij over storytelling en hoe je een verhaal laat intrigeren. Deze passie inspireerde mij om na mijn studies een eerste sci-fi verhaal te schrijven: het begon als een kortverhaal… maar is nu, 20 jaar later, een verhaal dat zich afspeelt over negen werelden heen. Het kreeg dan ook de naam ‘Novem mundi’. En hoewel ik met het verhaal zelf (nog) niets gedaan heb, besloot ik de naam uiteindelijk te gebruiken als brand name voor mijn eigen publishing bedrijf.

Grietje François Grietje François

Via Novemmundi gaf ik zelfstandig mijn eerste boek uit: een YA sci-fi verhaal dat je op mijn website kan bestellen. Het audiobook is vanaf maart verkrijgbaar via de Luisterpunt Bib, een initiatief voor mensen met een leesbeperking. Verder ben ik actief op de Leuvense radio in het programma Radio Spoetnik. Ook dit pad wil ik verder bewandelen en uitwerken via Novemmundi.

Wat was jouw motivatie om te kiezen voor coworking bij Greenhouse?

Ik ben terug aan de slag als freelance marketing project manager en die job vraagt een ruimte waar ik overdag rustig kan werken met een vlotte internetverbinding: iets wat als mama van twee thuis niet altijd zo evident is. Daar leek de coworking van Greenhouse me ideaal voor – en ik ben niet teleurgesteld!

De naam Greenhouse kende ik al langer dan vandaag: ik reed vroeger dagelijks voorbij de hub in Berchem en ik werd elke keer opnieuw aangetrokken door de prachtige groene gevel. In de zomer zag ik mensen gezellig keuvelen op het terras, in de winter kon ik door het vroege vallen van de avond stiekem binnenkijken. Alles wat ik zag bekoorde me… wat me uiteindelijk de stap deed zetten om op een dag écht binnen te wandelen.

Hospitality assistant Shanti Hospitality assistant Shanti

Ik ben ook op gesprek gegaan bij andere coworkingplekken, maar geen van allen hadden die perfecte match tussen huiselijk en professioneel zoals Greenhouse dat heeft. Het nette, gezellige en heel erg trendy interieur beantwoordde aan al mijn verwachtingen – en trekt een interessante mengelmoes van coworkers aan. Ik vind het ontzettend fijn om zowel tussen creatievelingen als business professionals te zitten, omdat ik mezelf ook in beide categorieën plaats.

Toen ik dan uiteindelijk op gesprek kwam, heb ik maar één vraag gesteld: “Is het voor mij mogelijk om 24/24, 7 op 7 te komen werken?” Het antwoord was een volmondig ja – en zodus exact wat ik nodig heb als werkende moeder. Het feit dat Greenhouse Antwerp ook nog eens op fietsafstand van bij mij thuis gelegen is, deed me de knoop onmiddellijk doorhakken: Novemmundi zou voortaan actief zijn vanuit Greenhouse Antwerp.

Ontdek Greenhouse Antwerp

Dit is niet de eerste keer dat je je bij Greenhouse aansluit. Eerder vertrok je, maar je kwam toch terug. Waarom?

Ik ben destijds vertrokken omdat ik mijn activiteit als freelance marketeer had stilgelegd om voor de volle 100% aan mijn eerste boek te kunnen werken. Ik maakte af en toe nog gebruik van mijn flexplek, maar de nood was minder hoog dan voordien. Bovendien heb ik met de stopzetting van mijn freelance activiteit ook mijn loonuitkering stopgezet. Dan moet je strenger naar je budgetten gaan kijken. Ik maakte een business case op en besefte dat de huur van mijn flexplek op dat ogenblik eerder een luxe was, wat me deed beslissen om deze stop te zetten.

Vandaag ben ik terug als freelance marketeer aan de slag: boeken verkopen in corona-tijden heeft een beperkt succes, en in afwachting moest er geld in het laatje blijven komen. Ik besloot dan ook om terug in Greenhouse te gaan werken: alles is er voorzien, ik word niet gestoord door de kids of beperkt door slecht internet. In Greenhouse heerst een goede werksfeer en kan je ongestoord in afzondering bellen. En da’s waar ik op dit moment nood aan heb.

Benieuwd naar de coworking? Boek een rondleiding!

Wat zijn de ervaringen tot nu toe?

Goed! Er zijn momenteel niet zoveel coworkers aanwezig omwille van de verplichting tot thuiswerk, dus ik ben helemaal op mijn gemak. (lacht) Voor de rest zijn alle voorzieningen perfect in orde, zoals beloofd, dus heb ik geen klachten.

Daarnaast wil ik ook graag meegeven dat de coworking in Greenhouse voor zoveel meer gebruikt kan worden dan enkel achter een computerscherm zitten: daar ben ik het bewijs van! Ik koos er onlangs tenslotte voor om één van mijn meest recente radio-opnames live te laten plaatsvinden in één van de belbubbels in de hub. Dat ging véél vlotter dan thuis: door het snelle internet en goede omgeving verliep de opname vlekkeloos én kon ik rustig mijn ding doen. Een echte aanrader!

 

Heb je nog een boodschap om mee te geven?

Greenhouse Antwerp Greenhouse Antwerp

Wel, omdat ik zelf bezig ben met duurzaamheid – mijn boek is volledig groen geprint – is Greenhouse voor mij een echte match. Ben jij als organisatie ook op zoek naar een professionele en – ik kan het niet genoeg benadrukken – trendy werkplek die duurzaamheid hoog in het vaandel draagt? Dan is Greenhouse absoluut de plek voor jou!

Ook op zoek naar een professionele coworking space?

Aarzel niet om ons te contacteren. Wij stellen graag onze hubs aan je voor, vertellen je meer over de mogelijkheden en zoeken samen naar een kantooroplossing op maat voor jouw bedrijf. Tot snel?